Na novou řadu desktopových procesorů od AMD, Ryzen 7000, se těší tisíce fanoušků. Předchozí úniky naznačovaly, že se jich dočkáme ještě v září letošního roku. To nyní potvrzuje i vedení společnosti, konkrétně generální ředitelka Lisa Su.

AMD se včera pochlubilo svými finančními zisky ve druhém kvartálu roku 2022. Při této příležitosti pronesla Lisa Su velice očekávané oznámení:

„Pokud jde o budoucnost, ještě v tomto čtvrtletí uvedeme na trh zcela nové 5nanometrové procesory Ryzen 7000 určené desktopovým počítačům a platformy AM5, které se vyznačují špičkovým výkonem v oblasti her a tvorby obsahu.“

Nejdůležitější tedy zaznělo – procesory Ryzen 7000 s kódovým označením Raphael, jež využívají nejnovější architekturu Zen 4, dorazí na pulty obchodů ještě v tomto kvartálu, nejpozději tedy během září. Kromě procesorů budou vydány i nové základní desky jako X670E nebo X670 s paticí AM5.

Pokud vás procesory neberou tolik jako grafické karty, máme i pro vás dobrou zprávu. AMD totiž ještě letos uvede na trh své náročné grafiky využívající architekturu RDNA 3. Upoutávky na novou řadu grafických čipů bychom se mohli dočkat už při představení procesorů Ryzen 7000.