Přenosné obrazovky jsou obvykle populární například mezi designéry, kteří s sebou na pracovní cestu nemohou z logických důvodů táhnout celou počítačovou sestavu, ale zároveň si nevystačí s malým displejem notebooku (nebo jim zkrátka není příjemné pracovat jen s jedním monitorem). Se svým novým produktem se však firma AOC soustředí na zcela jinou skupinu uživatelů – hráče. Pro hraní mimo domov ve vysoké kvalitě tak představuje kousek zvaný AOC GAMING 16G3.

Bavíme se o přenosném monitoru s červeným tělem, jenž disponuje 15,6palcovým IPS panelem nabízejícím rozlišení FullHD a 144Hz obnovovací frekvenci. Co se pak týče dalších specifikací, displej nabízí jas 250 cd/m² a kontrastní poměr 1000:1.

Výrobce jej propaguje jako špičkovou volbu pro konzolisty i PC hráče, kteří si chtějí vychutnat své oblíbené tituly ve vysoké kvalitě bez ohledu na to, kde se zrovna nachází. Snadnému přenášení z místa na místo napomáhá tloušťka 11,5 mm a hmotnost nepřesahující 1,1kg hranici. Snadno se tak vejde do řady batohů či brašen určených pro notebooky. Aby se monitor během přesunu nepoškodil, AOC jej dodává s vlastní polstrovanou brašnou.

Nikoho asi moc nepřekvapí, že monitor disponuje stojanem, aby nemusel na stole jen tak ležet. Stojánek nicméně nabízí víc než pouhou jednotvárnou oporu – díky němu lze monitor uvést do různých úhlů náklonu, abyste se vždy cítili při hraní či sledování video obsahu co nejpohodlněji.

A když už jsme u toho, součástí výbavy jsou i dva 1W reproduktory, takže nebudete potřebovat ani sluchátka. Kdybyste si je však přesto chtěli zapojit, můžete tak učinit pomocí výstupního konektoru, kterým monitor rovněž disponuje.

Co se pak týče konektivity, AOC GAMING 16G3 nabízí vstup microHDMI pro připojení ke konzolím současné i předešlé generace, ale nechybí mu ani USB-C port s podporou režimu DisplayPort Alt.

CENA A DOSTUPNOST

Monitor AOC GAMING 16G3 bude na trh uveden v polovině září za doporučenou cenu 7 604 Kč/309 eur.