Mnozí z vás jistě ví, že současnou vlajkovou řadu smartphonů Samsung Galaxy S23 pohání čipset Snapdragon 8 Gen 2, ale není to jen tak. Jihokorejský technologický gigant totiž od Qualcommu exkluzivně dostal speciální variantu tohoto SoC, která poskytuje vyšší frekvence procesoru i grafického jádra, čímž je schopna dodat o něco vyšší výkon než ta klasická. Již brzy ale možná se ale rozšíří i k dalším výrobcům.

S informacemi přichází známý leaker Digital Chat Station, který má na kontě nespočet úniků týkajících se smartphonů od čínských výrobců. Dle něj se přetaktovaný Snapdragon 8 Gen 2, jehož frekvence na největším procesorovém jádře dosahuje hodnoty 3,36 GHz, brzy dostane i do dalších zařízení.

Podobně mluvil před týdnem také leaker Tech_Reve, který čip označuje jako Snapdragon 8+ Gen 2. Podle něj bychom se s ním měli setkat ve smartphonu OnePlus Ace 2 Pro a blíže nespecifikovaném zařízení od firmy IQOO.

Zatím sice není přímo potvrzeno, že Snapdragon 8+ Gen 2 bude přesně Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, nicméně je to více než pravděpodobné.