Sociální platforma X, dříve známá jako Twitter, rozšiřuje své portfolio funkcí o další novinku. Brzy přes ní bude možné provádět audiohovory a videohovory, čímž se ještě více přiblíží ostatním sítím typu Instagram. Dočkáme se nejen v mobilních aplikacích, ale také na PC a Macích. Mnohé jistě potěší, že nebude ani nutné do služby zadávat své telefonní číslo.

V současné době bohužel nemáme žádné další podrobnosti o tom, jak bude volání na platformě fungovat. Osobně si ale myslím, že se funkce neprosadí u nikoho jiného než odpůrců Marka Zuckerberga, neboť pochybuju, že lidé přestanou pro hovory využívat Messenger či Instagram a přesunou se na X. Ale třeba budu ve finále překvapen.

Už dlouho je patrné, že se pod vedením Elona Muska a Lindy Yaccarino platforma vzdaluje od své původní myšlenky. Dávno již neslouží jen jako místo pro sdílení pocitů, dojmů a názorů ve formě krátkých textů. Maximální limit pro počet znaků byl postupně navýšen – brzy bude dokonce možné psát na X články – a videa lze nahrávat výrazně delší než kdysi.

Svou nabídku funkcí a příležitostí pro publikování obsahu se X snaží maximálně diverzifikovat. Některým uživatelům jde ale tento přístup proti srsti, protože si stále pamatují, když Twitter fungoval jako stará dobrá mikroblogovací platforma. Přece jenom, kdyby chtěli používat nebo sledovat jiné obsahové formáty, mohli by se přesunout na jiné sociální sítě.