Koncem září nás Razer lákal na přenosnou konzoli určenou pro cloudové hraní Razer Edge. Nyní byla představena, a to dokonce ve třech různých variantách, které se ale specifikacemi skoro neliší. Chlubí se 144Hz AMOLED displejem s rozlišením FullHD+ a pěknou kapacitou baterie.

Zařízení běží na operačním systému Android. Lze si na něm zahrát ty nejnáročnější hry přes služby Nvidia GeForce NOW nebo Xbox Cloud Gaming. Přes službu Steam Link si navíc můžete handheld připojit k PC sestavě a hrát třeba na zahradě. A samozřejmě se také dají nainstalovat i mobilní tituly skrze obchod Google Play.

Handheld se skládá ze dvou částí. Tou první je samotný tablet, jenž váží lehce přes čtvrt kilogramu. Jakmile k němu připojíte ovladač Razer Kishi V2 Pro, zvýší se hmotnost na 401 gramů.

Pod kapotou handheldu Razer Edge se nachází osmijádrový čipset Snapdragon G3x Gen 1, jehož frekvence se může dostat až na 3 GHz. Qualcomm jej navrhl speciálně pro tuto konzoli. Kapacita operační paměti je 8GB a nouze nebude ani o místo, v základu handheld nabízí 128GB úložiště, které lze pomocí MicroSD karty rozšířit nad 2 TB. Baterie je pak 5000mAh.

První varianta se dokáže připojit k internetu jen pomocí Wi-Fi a vyjde vás na 399,99 dolaru, což je v přepočtu 10 100 Kč. Další varianta nese označení Founders Edition a dostanete k ní bezdrátová sluchátka Razer Hammerhead True Wireless (2021). To se samozřejmě odrazilo na ceně, a byste za ni zaplatili 499,99 dolaru (12 650 Kč v přepočtu). Poslední varianta se umí připojit k 5G sítí díky eSIM, ale její cena zatím nebyla odhalena.