Twitter možnost upravovat příspěvky přidal už minulý rok na podzim. Pracoval na ní přitom ještě dlouho před tím, než platformu koupil miliardář Elon Musk. Teď, když je sociální síť jeho, se okno, ve kterém ještě můžete své tweety upravit, zvětšuje ze třiceti minut na celou hodinu. Stále je ale funkce exkluzivní pro předplatitele.

Omezení doby, ve které lze příspěvky upravovat, dává smysl. Reakce na ně se totiž můžou vztahovat k jejich původní podobě. Autor má přitom teoreticky možnost obsah tweetu naprosto změnit. I proto je na platformě viditelná historie úprav, abyste věděli, o jaký původní tweet se vlastně jednalo.

Musk se snaží platformě zajistit větší příjmy, ty současné totiž pravděpodobně na provoz nestačí. I proto rozšiřuje výhody předplatného Twitter Blue. Kromě možnosti úpravy tweetů s ním dostanete modrou fajfku, náhrávání dvouhodinových videí i zvýšený délkový limit příspěvků na 10 000 znaků.

Někteří uživatelé si ale stěžují, že i když za předplatné platí, nedostanou se ke všem jeho výhodám. Příkladem může být dlouho slibované snížení množství zobrazovaných reklam. Předplatitelé ale stále vidí stejný počet placených příspěvků jako neplatící účty.

To všechno přichází v době, kdy je Twitter pravděpodobně na zhruba třetině hodnoty, kterou za něj Elon Musk zaplatil. Příjmy za pět týdnů letošního jara měly oproti srovnatelném období minulého roku údajně klesnout o 59 %.