V posledních dnech byla odhalena phishingová kampaň, kterou hackeři používali k získání účtů hráčů hry Fortnite. Tyto útoky byly zaměřeny na webové stránky předních amerických univerzit, jako jsou například Stanford, MIT, Berkeley, UMass Amherst, Northeastern a Caltech.

Portál BleepingComputer publikoval zprávu, ve které tvrdí, že na těchto univerzitách jsou některé webové stránky poháněné platformami pro správu obsahu TWiki nebo MediaWiki. Tyto webové stránky jsou v současné době terčem útoků, kdy útočníci na ně umisťují spamové zprávy týkající se hry Fortnite a podvodné přihlašovací formuláře, které slibují bezplatné dárkové karty a herní měnu.

Pokud návštěvník klikl na podvodný odkaz na stránkách amerických univerzit, byl přesměrován na falešnou stránku přihlášení. Pakliže by následně zadal své přihlašovací údaje, útočníci by je mohli zneužít ke krádeži účtu.

Tento druh útoku je znám jako phishing, což je technika, která se snaží získat citlivé informace, jako jsou hesla a uživatelská jména, tím, že se vydává za legitimní zdroje. V tomto případě se hackeři snaží využít dobré pověsti univerzit a přesvědčit návštěvníky, aby jim poskytli své údaje.

Fortnite je online multiplayerová hra, kde se hráči připojují k bitvám v režimu Battle Royale. Hra je známá svým charakteristickým stylem grafiky a je oblíbená mezi hráči různých věkových kategorií.