Pokud vlastníte telefon od společnosti Xiaomi, tak vám možná neuniklo, že se obsah vaší galerie synchronizuje do služby Xiaomi Cloud, do níž se dostanete pomocí svého Xiaomi účtu klidně i z počítače. Zanedlouho se však situace s nejvyšší pravděpodobností změní. Fotografie a videa už do služby nebudou nahrávána a váš stávající obsah nacházející se v úložišti bude nenávratně smazán.

Od Xiaomi by ale bylo drzé, kdyby uživatelům nenabídlo možnost, jak jednotlivá média zachovat. Podle všeho se čínský gigant spojil s Googlem a umožní vám veškeré fotografie a videa nahrát do Fotek Google.

Xiaomi nabízelo všem zákazníkům 5 GB místa zdarma. Pokud jste ale chtěli víc, museli jste si připlatit. Prémiovým členům bude předplatné zrušeno a budou jim vráceny peníze v plné výši. Momentálně ale není jasné, kdy přesně vypnutí synchronizace obrázků a videí nastane. Oficiální oznámení od Xiaomi, které už bylo smazáno, uvádělo pouze datum „XX, XX, 2022“. Samotný obsah uživatelů by pak měl být odstraněn někdy roku 2023.