Začátkem listopadu AMD představilo dva vlajkové modely z nové řady grafických karet postavených na architektuře RDNA 3. Jednotliví výrobci už začali představovat své vlastní modely těchto karet a jedním z nich je i tchajwanská společnost PowerColor, jež nyní zákazníky láká na grafiku PowerColor Radeon RX 7900 Red Devil.

Hned na první pohled vypadá karta opravdu mohutně. A není vlastně divu, má totiž nabídnout čtyřslotové chlazení se třemi ventilátory, z nichž každý disponuje devíti lopatkami. Firma PowerColor si navíc navrhla vlastní PCB, který bude napájen třemi 8pinovými konektory.

Co se týče samotného designu, karta je inspirovaná peklem a temnotou okolo něj, a provedení se, dle mého názoru, výrobci pěkně povedlo. Kromě hliníkového krytu s různými odstíny černé, který je v rozích mírně vystouplý, jsou důležitým prvkem také výrazná červená světla. Na prostředním ventilátoru se nachází logo PowerColor, na zbylých dvou pak červený ďábel.

V tomto modelu bude dostupná jak dražší karta Radeon RX 7900 XTX, tak i levnější Radeon RX 7900 XT. Informace o ceně zatím výrobce nesdílel, nicméně určitě nepůjde o levnou záležitost.