Přestože neuběhla bůhvíjak dlouhá doba od chvíle, co Samsung uvedl novou generaci populární řady Galaxy Z Fold, už nyní se objevují nové detaily o jejím nástupci. Zatímco Samsung byl dříve v oblasti skládacích telefonů hlavním inovátorem, nyní se zdá, že si na svou vedoucí pozici na trhu zvykl až příliš a do velkého množství novinek se nepouští. To bylo jasně demonstrováno u Galaxy Z Foldu 5 a bohužel, stejný scénář pravděpodobně nastane také u Galaxy Z Foldu 6.

Prakticky jasné se zdá být, že ani tentokrát Samsung nevyužije nový obrazový snímač pro hlavní fotoaparát. Na sociální síti X to sdělil leaker Ice universe a jeho tvrzení následně potvrdil další známý insider Tech_Reve. Stejným 50Mpx senzorem, jaký má dostat Galaxy Z Fold 6, už disponoval před dvěma lety Galaxy Z Fold 4.

Samsung si alespoň konečně uvědomil, že jej konkurence pořádně předbíhá v rozměrech, a proto hodlá udělat Galaxy Z Fold 6 tenčím. Minimálně je o tom tedy přesvědčen jihokorejský zpravodajský server TheElec, jenž také uvedl, že Samsung po konstrukční stránce zkoumá konkurenční Huawei Mate X5. Ten je pouze 5,3 mm tlustý, když je rozložený, a 11,1 mm ve složeném stavu (u Z Fold 5 jsou tyto hodnoty na 6,1 a 13,4 mm). Jsme zvědaví, jak se Samsung se zúžením těla popere. Nebylo by totiž zrovna příjemné, kdyby tak učinil na úkor kapacity baterie.

Vzhledem k tomu, že jsme od představení nových skládacích telefonů z dílny Samsungu vzdálení zhruba tři čtvrtě roku, bude lepší brát všechny informace týkající se Galaxy Z Foldu 6 s určitou rezervou.