Ke konci února se bude konat očekávaná konference MWC 2023, na níž bude řada významných i méně známých výrobců představovat své nejnovější produkty. Jedním z nich bude i Honor, který se pokusí fanoušky zaujmout globálním vydáním skládacího telefonu Honor Magic Vs a odhalením zbrusu nové vlajkové řady Honor Magic5. Právě o tom druhém nám společnost poodhalila další detaily.

Jak stojí v tiskové zprávě, Honor se spojil s Guinnessovými světovými rekordy a jedním z výsledků této spolupráce je fotografie, která zachycuje polského basketbalistu Piotra Grabowského, jak se pokouší o překonání světového rekordu. Onen snímek byl pořízen právě na dosud nepředstavený smartphone Honor Magic5.

Podle dřívějších spekulací a úniků bude řada Honor Magic5 složena ze tří různých modelů. Kromě toho klasického a Pro, jenž nabídne čipset Snapdragon 8 Gen 2, mám počítat i s levnější verzí Lite, která bude vybavená pomalejším čipem a nižším maximálním výkonem nabíjení.

Standardní model a Pro verze nabídnou 6,8palcový displej s průstřelem, kde bude umístěná selfie kamera, podporu 100W nabíjení kabelem a 50W nabíjení bezdrátově, periskopický teleobjektiv umožňující kvalitní přiblížení (dokonce až stonásobné) či stupeň krytí IP68.