Možná si pamatujete Poco jako divizi Xiaomi zaměřenou na levné telefony s perfektním poměrem ceny a výkonu. Od té doby se ale dost změnilo a značka už na trh přináší telefony i v kategoriích, které jsou co do vývoje technologií zajímavější.

X4 Pro 5G už se rozhodně do nízkorozpočtové kategorie neřadí. To prozradí už výbava: kamera 108 megapixelů, ultrawide 8 megapixelů a makro senzor 2 megapixely.

Telefon dál nabídne 6,67" FHD+ displej se 120Hz obnovovací frekvencí a zářivých 700nitů. Uvnitř se schovává procesor reprezentující vyšší střední třídu v podobě Snapdragonu 695 5G, který doplňuje 8 GB RAM a 128 GB interní paměti. Tu navíc můžete rozšířit až o terabajt.

Příjemné pro zákazníky bude také najít v balení 67W rychlonabíječku, díky které bude 5 000mAh baterie nabitá zanedlouho. Navíc na telefonu najdete i 3,5mm jack, který už je v této kategorii spíše výjimkou. Nejspíš ale nepotěší senzor otisku prstu na vypínacím tlačítku.

Pokud chcete sáhnout po něčem levnějším, je tu i verze M4 Pro bez 5G, což jí ubírá na ceně. Ta nabídne 6,43" FHD+ AMOLED displej s obnovovací frekvencí 90 Hz, 64MPx hlavní kameru, 5 000mAh baterii s podporou 33W nabíjení a procesor MediaTek Helio G96 s šesti či osmi gigabajty RAM.

Zatím se bohužel neví, zda se obou modelů dočkáme v Evropě. Neznáme tak ani cenovky těchto mobilních telefonů. Uniklý údaj z francouzského Amazonu alespoň ukazuje cenu 350 eur (asi 9 000 Kč) za X4 Pro.