Cooler Master, významná společnost v oblasti výroby PC komponent, oznamuje vstup na trh s hotovými počítačovými systémy (takzvanými pre-built počítači), a to v plné parádě. Nejenže ukázal sestavu zvanou Cooling X, která se chlubí vysokým výkonem v kompaktním provedení, ale skutečně náročné uživatele, kteří touží po silném a zároveň mimořádně extravagantním stroji, láká na PC ve tvaru žraloka či tenisky.

Model Cooling X Cooler Master představuje jako počítač určený hráčům nebo tvůrcům obsahu. Chlubí se parádním chlazením, které zajišťuje kapalinový systém a mimo jiné i samotná skříň díky svým inovativním bočním panelům, jež fungují jako velký radiátor.

Parádní sestavu najdou i ti, kteří chtějí lehčí kompaktní počítač. Pro tyto uživatele si Cooler Master přichystal model AIOX NUC, který je založen na platformě Intel NUC, disponuje procesorem Core i9 12. generace a zároveň láká na oceňovaný chladič MasterLiquid Flux. Ten je pro tento počítač navíc speciálně navržen a výrobce slibuje, že dodá dostatečný chladicí výkon pro maximální využití procesoru.

POČÍTAČE JAKO ŽRALOK ČI TENISKA

Pro odvážlivce jsou modely Shark X nebo Sneaker X jako dělané. Tyto výkonné a trochu šílené sestavy navrhli vítězové soutěže Cooler Master Case Mod World Series a v případě nouze či touhy po vyšším výkonu jsou dále modifikovatelné. Podporovány jsou základní desky formátu ITX, zdroje SFX a AIO chladiče. Model Sneaker X navíc jistě potěší řadu lidí možností umístit AIO chladič na dno skříně. To jednak přispívá eliminaci tvoření bublin v systému, ale v důsledku toho se také do skříně vleze 360mm radiátor.

Tyto dvě sestavy se řadí do kategorie Be Different, ale nejsou v ní samy. Posledním modelem této rodinky je počítač Mini X, jenž na první pohled může vypadat docela obyčejně, ale má jedno eso v rukávu. Tím je provedení skříně, které umožňuje výměnu všech panelů.

POČÍTAČ V LIMITOVANÉ EDICI

Posledním představeným kouskem je Cosmos Infinity 30th Anniversary, který je limitovaný a na trhu bude pouze tisíc kusů. Je tvořen z prémiových materiálů, využívá skříň C700M a může disponovat grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 3080 Ti.

DOSTUPNOST

Produkty budou k dispozici postupně v průběhu roku 2023. Zatímco Cooler Master Cooling X už v druhém kvartálu, AIOX NUC, Shark X, Sneaker X a Minix ve třetím kvartálu tohoto roku.

Limitovaná edice Cosmos Infinity 30th Anniversary bude brzy k dispozici prostřednictvím webu CMODX.com