Výběr herního monitoru je ošemetný. Všechna ta rozlišení, obnovovací frekvence, jasy... V posledních letech se k nim ale přidal ještě jeden podstatný atribut; zakřivení displeje. Monitory s prohybem totiž zvlášť při hraní dokážou zařídit více vtahující zážitek, zatímco pro práci je praktičtější plochá obrazovka.

V dnešní době, kdy se rapidně vyvíjí technologie ohebných displejů, tak není divu, že se možnost ohybu podle vlastních potřeb podívala i k herním monitorům. Nově představené, ale na trh zatím neuvedené, kousky LG OLED Flex a Corsair Xeneon Flex 45WQHD240 nabídnou přesně to.

Oba nabídnou zakřivení ve vícero stupních, mezi kterými můžete manuálně přepínat. Kousek od LG má zakřivení až 900R, ten od Corsair až 800R. Menší číslo v tomto případě znamená výraznější křivku. Oba monitory překypují moderními parametry, které jsou dnešních monitorů hodny.

Bohužel jsou tato představení spíše signálem, že se na podobné monitory můžeme těšit v budoucnu. Oba kousky budou totiž cenou pravděpodobně daleko přesahovat neohýbatelnou konkurenci s podobnými parametry.