Google Pixel Watch již oficiálně představil, zdaleka ale neukázal dost na to, aby nezbyl prostor pro spekulace. Nejnovější úniky napovídají tomu, že by se Pixel Watch mohly stát těmi nejlepšími hodinkami na androidovém trhu i přesto, že jejich čipset nepozáří novotou.

Nejspíš bude mít více RAM, než mají v současnosti kterékoli jiné chytré hodinky. Rekord v současnosti drží Samsung s 1,5 GB operační paměti na jeho Galaxy Watch 4. Pixel Watch by tak mohly mít klidně dva gigabajty RAM, nebo zkrátka něco přes 1,5 GB.

Větší RAM pomáhá operačnímu systému Wear OS. Stačí se podívat na dobu před pár lety, kdy se jeden gigabajt operační paměti stal standardem, a hodinky najednou fungovaly plynuleji. Zato procesor premiantem na trhu není. Exynos 9110 je spíše starším modelem a uvidíme, zda to nebude u Pixel Watch problém.

Hodinky mají disponovat i menším sekundárním procesorem, který jim s částí úloh pomůže. Právě druhý procesor a větší paměť RAM by znatelně pomalejší procesor mohly překrýt. Interní uložiště má pak navíc mít 32 GB, což je na hodinky opravdu dost.

Nabíjecí kabel bude mít místo USB-A konektoru konektor USB-C. Navíc jej má vyrábět firma Compal Electronics, která produkuje i nabíjecí kabel Apple Watch. Na potvrzení těchto informací si ale budeme muset ještě chvilku počkat.