Během vývojářské konference Google I/O debutoval očekávaný skládací telefon Pixel Fold, který se svým elegantním designem a slušnými specifikacemi cílí především na náročné uživatele. Dostupný je pouze ve vybraných zemích a oficiálně má vyjít 27. června. Pravděpodobně kvůli neznámé chybě se k jednomu ze zákazníků dostal o pár dní dřív, než se očekávalo.

Pixel Fold byl dostupný k předobjednání už od samotného představení, ale uživatel sociální sítě Reddit vystupující pod jménem dawsintron rozhodně nečekal, že mu dorazí předčasně. V příspěvku výslovně uvádí, že mu nepřišlo žádné oznámení o příchozí zásilce – kurýr jej doslova překvapil u dveří.

Ostatní uživatele, již se o Pixel Fold zajímají, informuje prostřednictvím krátkého textu, který sestavil poté, co si smartphone na chvíli vyzkoušel. Hovoří například o výrazném přehybu na vnitřní obrazovce, který přirovnává k mobilům ze série Galaxy Z Fold od Samsungu.

Dawsintron dále popisuje, že s tlustšími rámečky kolem displeje prý nemá žádný problém, ale zaznamenal vyšší hmotnost. Kladně ale hodnotí tenkost a prý se nebojí ani o odolnost – Pixel Fold se tedy evidentně zdá být docela bytelný. I přes původní pochybnosti o čipsetu Tensor 2 nakonec vychvaluje i výkon, při multitaskingu s dvěma okny se nesetkal s žádnými komplikacemi.

Pixel Fold je v Německu dostupný za 1 899 eur, což v přepočtu činí asi 45 100 Kč. Více detailů o jeho výbavě jsme psali v samostatném článku.