Během květnové konference I/O byl skládací telefon Pixel Fold, první zařízení tohoto typu od Googlu, prezentován jako prémiové zařízení. Tomu také odpovídá vysoce ambiciózní cena, která v Německu činí 1 899 eur neboli 45 100 Kč v přepočtu. Už jen z těchto dvou důvodů je nemalým zklamáním, že řada uživatelů hlásí vážné problémy s vnitřním displejem.

Asi nejrozebíranějším případem se stal OLED displej Pixelu novináře Ars Technica Rona Amadea, jemuž nejprve odumřelo spodních deset pixelů a poté se na spodní části objevila ošklivá bílá šmouha se 100% jasem. Už v tu chvíli byl Pixel Fold, do té doby popisovaný jako krásný, de facto k ničemu, avšak později přestala kompletně fungovat levá polovina displeje.

Podobné, ale o něco méně závažné problémy hlásí další uživatelé napříč sociální platformou Reddit. Jeden hlásí promáčkliny, dalšímu se začala odlepovat ochranná vrstva. Jiný majitel Pixel Foldu zase zveřejnil příspěvek s fotografií, kde se přes celou délku displeje táhne výrazná růžová čára.

„Můj [Pixel] Fold dorazil včera a používal jsme ho asi dvě hodiny. Je to krásné zařízení, trochu těžší, než jsem očekával, ale obrazovky jsou jasné a dobře čitelné,“ píše postižený. „Nicméně, při používání jsem však jednou nebo dvakrát viděl krátký záblesk jasně růžové čáry, ale doufal jsem v nejlepší, avšak pak, když jsem procházel web, se tato jasná neonová růžová čára objevila od okraje k okraji a přežila i reset softwaru,“ pokračuje.

Server The Verge, jehož redaktorce se také mimochodem začal na ochranné vrstvě obrazovky po týdnu používání ukazovat „slabý škrábanec“, získal vyjádření k situaci od mluvčího Googlu Alexe Moriconiho:

„DOPORUČUJEME VŠEM, KTEŘÍ MAJÍ PROBLÉM, ABY SE OBRÁTILI NA PODPORU, JEŽ HO PROŠETŘÍ.“