Společnost Panasonic představila kompletní novou řadu OLED a LED televizorů pro rok 2024. Impozantní modely mají nastolit novou éru domácí zábavy skrze dokonalou integraci technologií objevování obsahu a obrazového zážitku.

Díky japonské přesnosti, znalostem a dlouhodobé spolupráci s hollywoodskými studii se může Panasonic TV těšit nepřekonatelnou obrazovou kvalitou. Cílem revoluce je zjednodušit proces vnímání obsahu, aby bylo pro diváky snazší a zajímavější se ponořit do širšího spektra zábavy.

V rámci celé vize bylo tedy jasným rozhodnutím se spojit se společností Amazon. V rámci komplexního zážitku ze sledování TV mají nově modely vestavěnou Fire TV a Premium funkce. Celý zážitek je tak více intuitivnější a nezapomenutelný – „Explore more, feel more“.

Kromě toho letošní modely mají vylepšené herní funkce a chytré schopnosti pro revoluční herní zážitek, který je nad rámec všeho dostupného na trhu. Cílem upgradu je přinést zákazníkům do obývacích pokojů ten nejlepší zážitek ze sledování TV. Ať je to objevování veškerého nového obsahu, ponoření se do filmu dle představ samotných filmařů nebo se přenést naplno do světa her. Vše dokresluje kvalitu zvuku ve 360 °, které vás udrží v centru dění.

„Možnosti domácí zábavy se neustále vyvíjí, ale naše nejnovější řada ukazuje, proč Panasonic zůstává první volbou jak pro spotřebitele, tak pro průmyslové odborníky po celém světě. S průlomovými pokroky v oblasti OLED technologií a chytrých televizních funkcí, včetně panelů Master OLED Ultimate a procesoru HCX Pro AI Processor MK II, naše řada Premium TV stanovuje nový standard pro pohlcující zážitky ze sledování," komentuje Paul Darch, Director Marketing Consumer Electronic Europe.

NOVÉ MODELY TELEVIZORŮ

Panasonic Premium TV kombinují nejlepší kvalitu funkcí: perfektní obrazovou a zvukovou kvalitu spojenou s širokou škálou aplikací – včetně streamovacích služeb, hudby a dalších. Vše zakomponováno do jednoduchého, personalizovaného uživatelského rozhraní.

Mnoho televizorů také přichází s vestavěným Fire TV a premium funkcemi Panasonicu, jako jsou pokročilé herní funkce, včetně ultra-nízké latence, True Game Mode a Game Control Board. Další uživatelsky přívětivé funkce zahrnují Penta Tuner, třídění kanálů a tlačítko My App na dálkovém ovladači pro snadný přístup k oblíbeným aplikacím.

Nejvyšší modely pro rok 2024 jsou Z95A a Z93A – vlajkové OLED televizory poprvé oznámené na veletrhu CES letos v lednu.

Oba modely mají pokročilý procesor HCX Pro AI Processor MK II a premium funkce Panasonicu. Model Z95A také využívá vylepšený modul Master OLED Ultimate panel.

OLED

Nové modely OLED doplní také Z90A, který se pyšní technologií Master OLED Pro, se stejným procesorem HCX Pro AI Processor MK II jako vlajkové modely, pro přesné barvy a živé vizuální efekty. Z90A je také Panasonic Premium TV s vestavěným Fire TV, nabízející režim Extreme Game Mode s obnovovací frekvencí 144 Hz a funkcemi Dynamic Theatre Surround Pro s reproduktory umístěnými vpředu pro spektakulární televizní zážitek.

Ovládání hlasem s Alexou je poprvé k dispozici u televizorů Panasonic. S modely Z95A, Z93A a Z90A můžete použít hlas k snadnému spuštění aplikací, přehrávání hudby, vyhledávání názvů, ovládání prvků chytré domácnosti a dalších funkcí – vše z jakéhokoli místa obývacího pokoje, aniž byste sahali po dálkovém ovladači.

Trojici prémiových modelů doplňují další dvě varianty. Z85A  dodává živé 4K OLED vizuály s pokročilými herními funkcemi a obnovovací frekvencí 120 Hz, má také HCX Pro AI Processor MK II, Panasonic Premium TV pro nové funkce a vylepšený zvuk.

A Z80A  kombinující brilantní kvalitu s chytrými funkcemi pro fantastický zážitek ze sledování OLED. Jedná se o televizi Panasonic Premium TV s vestavěným Fire TV, nabízející úchvatnou 4K Ultra HD obrazovou kvalitu a režim FILMMAKER MODETM, vše podporované procesorem HCX.

LED

Pokud jde o LED řadu, nabízí Panasonic dva prémiové modely W95A a W90A . W95A využívá technologii Mini LED pro jasnější, kontrastně bohatý 4K Ultra HD obraz, vše díky procesoru HCX Pro AI Processor MK II a vylepšenému režimu FILMMAKER MODETM. Také patří mezi televize Panasonic Premium TV s vestavěným Fire TV a nabízí režim Extreme Game Mode s obnovovací frekvencí 144 Hz a True Game Mode pro ultimátní zážitek ze sledování videí a hraní her.

Mezitím W90A kombinuje Full Array LED podsvícení s procesorem HCX Pro AI Processor MK II pro dynamické obrazy, funkce Panasonic Premium TV, zdokonalené hraní her s obnovovací frekvencí 144 Hz a komplexní funkce pro chytré domácnosti.

Mezi další nové modely patří W80A s 4K LED panelem nabízejícím jasné barvy, ostré kontrasty a přesné detaily díky Dolby Vision, HDR10+ a FILMMAKER MODETM. Tento televizor Panasonic Premium TV má také vestavěnou Fire TV, takže W80 nabízí uživatelům široký výběr streamovacích služeb a chytré funkce, což z něj činí vynikající volbu pro ty, kteří hledají vysokou kvalitu obrazu a chytré funkce.

Modely W70A a W60A LED nabízejí operační systémy Google TV a Powered by TiVo, které poskytují alternativní způsob přístupu ke streamovacím službám.

W70A je více než jen televizor, a to díky Chromecast built-in nabízí možnost, jak jednoduchým způsobem sdílet filmy, televizní pořady, fotografie nebo obrazovky chytrých domácích zařízení, ze svého telefonu nebo tabletu přímo na televizní obrazovku.

Dálkový ovladač W60A TiVo TV je vybaven plynulým hlasovým vyhledáváním. Pokud si pamatujete pouze žánr, slavný citát, vybranou píseň nebo jméno herce z filmu či televizního pořadu, můžete vyhledávání upřesnit v průběhu a získat rychlé a vysoce relevantní výsledky .

Nakonec přichází nový S55/50 s vestavěným Fire TV OS, a modely S45/S40, které jsou napájeny TiVo – nabízejí spotřebitelům různé chytré funkce a operační systémy, které jsou všechny integrovány v televizorech se spolehlivou obrazovou kvalitou a zvukem. N30 LED pak poskytuje spotřebitelům možnost vybrat si HD LED TV bez chytrých funkcí.

SEE IT ALL. FEEL IT ALL

Pokud jde o výběr televize, kvalita obrazu je klíčová. Nové modely pro rok 2024, vedené Z95A a Z93A, jsou navrženy s ohledem na co nejlepší divácký zážitek.

Z95A například nabízí modul Master OLED Ultimate panel, spolu s novým pokročilým Micro Lens Array (MLA), což umožňuje dosáhnout dosud nevídaných úrovní jasu díky novému vícevrstvému systému řízení odvodů tepla.

OLED televizory společnosti Panasonic jsou také laděny v Hollywoodu jedním z nejlepších koloristů na světě, důvěrným spolupracovníkem některých z nejlepších filmařů světa, Stefanem Sonnenfeldem. Výsledkem je precizní zpracování barev, perfektní vyvážení bílé barvy a přesná barevná gradace. Tyto vlastnosti společně poskytují úžasně jasný, živý a detailní obraz, který nejenže stanovuje nový a lepší standard v technologii OLED, ale také potvrzuje závazek společnosti Panasonic nabídnout, co nejlepší zážitek ze sledování.

Nicméně nejsou to jen lidské ruce, které pomáhají zajistit tak působivou kvalitu obrazu. Společnost Panasonic je odhodlána přijímat a integrovat nové technologie, včetně zvýšeného využití umělé inteligence v nejnovější modelové řadě.

Nové vrcholné OLED a LED televizory těží z inteligentního zpracování obrazu, díky procesoru HCX Pro AI Processor MK II, vybaveného japonskou technologií. Umělá inteligence podporuje zvyšování rozlišení a vylepšuje potlačení šumu, procesor pohání 4K Fine Remaster Engine, který zajišťuje, že každá scéna je zobrazena s maximální přesností a přirozeností, což je zvláště výhodné při streamování komprimovaného obsahu. Umělá inteligence také rozlišuje typ sledovaného obsahu a automaticky mu přizpůsobuje obraz a zvuk.

Balíček doplňují pokroky v technologii reprodukce zvuku. Jedinečný zvukový systém 360° Soundscape Pro v kombinaci s integrovanými reproduktory směřujícími nahoru, do stran a dopředu, vyladěný společností Technics s podporou Dolby Atmos, spolupracují na tom, aby vás zcela vtáhly do sledovaného obsahu.

Systém reproduktorů Array Speaker zajišťuje přesný zvuk a umožňuje uživatelům využít naši jedinečnou funkci Sound Focus. Tyto malé reproduktory lze použít k dosažení precizního zvuku a k vytvoření zón s různými úrovněmi hlasitosti zvuku, takže uživatelé mohou zažít přesnější kvalitu, přičemž minimalizují možné rušení ostatních.

NOVÁ ÚROVEŇ HERNÍHO ZÁŽITKU 

„V roce 2023 jsme hráče vyzvali, aby se odvrátili od tradičních monitorů a poohlédli se po televizorech, které jim poskytnou herní kvalitu, jakou si zaslouží. V roce 2024 jsme uvedli na trh množství funkcí,“ píše společnost.

„Novinky nabízí nepřeberné množství pokročilých herních funkcí, které hráčům umožňují prožívat hry tak, jak to vývojáři zamýšleli. To platí zejména pro pokročilé modely OLED, podporují144Hz proměnlivou obnovovací frekvenci (VRR) pro nejlepší hraní ve své třídě,“ přidává.

Špičkové televizory OLED a LED jsou také kompatibilní s NVIDIA G-SYNC a certifikovanými televizory AMD FreeSync Premium. Majitelé certifikovaných zařízení anebo grafických karet, se mohou díky technologii AMD FreeSync nebo NVIDIA G-SYNC bezstarostně zapojit, hrát a skoncovat s trháním hry přerušovanými snímky.

Nejde však jen o odezvu a frekvenci snímků. Díky vylepšenému režimu Game Mode Extreme se také zlepšila kvalitu obrazu a zvuku. Funkce True Game přenáší všechny funkce přesnosti barev dostupné pro filmy do světa her. Hráči tak získají přesný a realistický obraz, který jim umožní plně si vychutnat hru tak, jak ji zamýšlel její tvůrce. Nemluvě o tom, že také zobrazuje méně modrého světla, aby se při dlouhodobém hraní méně namáhaly oči.

Nový Game Control Board – funkce nabídky nastavení specifické pro hru, která se zobrazuje na obrazovce, umožňuje snadnější a intuitivnější nastavení hry. Nastavení lze měnit dokonce za chodu hry. Umožňuje hráčům přepínat mezi režimy herního zvuku pro žánry RPG (Role-Playing Games) a FPS (First-Person Shooter).

Režim RPG vytváří 3D zvukovou kulisu s jasnými dialogy, která je nezbytná pro pohlcující vyprávění příběhu a strategické hraní. Zatímco režim FPS je vyladěn tak, aby zdůraznil klíčové zvukové signály, např.: kroky, a poskytl taktickou výhodu v akčních hrách.