Čínská společnost Oppo si nechala patentovat tři podoby mobilních telefonů, které spojuje malý displej na zadní straně přístroje. Patentu podaného u Světové organizace duševního vlastnictví si všimli redaktoři nizozemského webu LetsGoDigital, kteří jsou zároveň autory nákresů a renderu vycházejících z popisu telefonů v dokumentaci.

Druhý displej je ve všech případech umístěn na „ostrůvek“ s fotoaparáty, liší se ale velikostí a tvarem. Díky displeji na zadní straně by uživatel mohl využívat k focení selfíček hlavní foťák s vysokým rozlišením. Přední strana mobilu by tak mohla zůstat celá pokryta displejem a výrobce by nemusel řešit žádný výřezy nebo jiný typ zasazení selfie kamery do displeje. Nabízí se také využití k zobrazení notifikací, hodin a dalších údajů, které se typicky ukazuí na Always-On displeji. V dokumentaci ale není žádná konkrétní zmínka o tom, k čemu displej slouží, ani zda je dotykový či nikoliv.

Zdaleka se nejedná o první nápad na výrobu mobilu se sekundárním displejem na zadní straně. Zadní displej už měl například mobil Meizu Pro 7 Plus z roku 2017 nebo Xiaomi Mi 11 Ultra z letoška. O žádnou revoluční myšlenku tedy nejde. Leda že by Oppo vymyslelo nějaké zcela nové využití displeje. Navíc se jedná pouze o patent, nikoliv o koncept chystaného mobilu. Často se stává, že nápad zůstane jen na papíře a nikdy není realizován.