Začátkem letoška byla na evropský trh vyslána očekávaná skládačka Oppo Find N2 Flip (obrázek výše). U nás v Česku sice k dostání není, ale pořídit si ji mohou alespoň Slováci. Klíčovým lákadlem byla velká zadní obrazovka, která nabízí poměrně širokou paletu využití a je dost možné, že se stala jakýmsi hnacím pohonem i pro další výrobce. Sekundární displej totiž patrně bude hrát ve světě clamshell mobilů čím dál větší roli. Oppo Find N3 Flip bude v tomto trendu pokračovat, ale současně přinese novinku, která se jen tak nevidí.

Klíčové informace o nástupci populární skládačky z dílny Oppo přináší server 91mobiles. Přikládá k nim dokonce uniklý render, z něhož je patrné, že Oppo Find N3 Flip bude mít na zadní straně ne pouze dva, ale hned trojici fotoaparátů. To dosud bývalo standardem tak maximálně u „knižních“ skládacích smartphonů, jako jsou ty z řady Samsung Galaxy Z Fold.

Změny v kamerové výbavě mají být podle zdrojů portálu 91mobiles asi nepodstatnější, nicméně i tak se máme setkat s tím, co nabízí nedávno vydaný Oppo Reno 10 Pro. Hlavní fotoaparát bude poháněný 50Mpx snímačem Sony IMX890 s optickou stabilizací obrazu a světelností f/1,8. Doprovázen pak bude 8Mpx ultra širokoúhlou kamerou a 32Mpx teleobjektivem.

Zbytek specifikací údajně zůstane velice podobný jako u Oppo Find N2 Flip. Počítat prý můžeme s 6,8palcovým FullHD displejem o 120Hz frekvenci, zadní AMOLED panel pak bude 3,26palcový. Pod kapotou bychom mohli najít čipset Dimensity 9200 od MediaTeku a 4 500mAh baterii. Na potvrzení těchto detailů si ale budeme muset ještě počkat.