Společnost Oppo minulý týden uvedla na čínský trh chytrý náramek s označením Band 2. Je však velice pravděpodobné, že zanedlouho půjde pořídit celosvětově, objevil se totiž v certifikační databázi IMDA (Infocomm Media Development Authority).

Náramek nabízí poměrně velký, 1,57palcový AMOLED displej a pouhých třiatřicet gramů. Oproti prvnímu náramku Oppo Band se vzhled změnil poměrně dost, předchůdce byl totiž znatelně užší a jeho design připomínal třeba náramky Mi Band. Nový Oppo Band 2 byste klidně mohli označit jako hodinky.

Náramek je vybaven 200mAh baterií, která vydrží až 14 dní. Podporováno je navíc rychlé magnetické nabíjení. Nechybí monitorování životních funkcí a spánku. Nemusíte se navíc bát vody, díky označení 5 ATM se můžete klidně i koupat na hladině. Takže sprchování či déšť rozhodně nepředstavuje překážku.

Parádní jsou i možnosti přizpůsobení, náramek má předinstalovaných více než 200 různých vzhledů ciferníku. Sportovci ocení více než 100 režimů a pro bezkontaktní platby v obchodech poslouží čip NFC.

Oppo Band 2 v Číně 249 jüanů (v přepočtu 900 Kč), pokud vám nevadí absence NFC. Pokud vám ale přijde možnost placení stejně užitečná jako mně, zaplatíte 299 jüanů (necelých 1 100 Kč v přepočtu).