Cílem projektu Strawberry je umožnit AI modelům společnosti autonomně prohledávat internet a „plánovat dopředu“ pro složitější úkoly, jak uvádí interní dokument. Projekt dříve nesl název Q* (vyslovovaný jako Q star), a podle zdrojů, které viděly demonstrace, dokázal tento systém odpovídat na složitější vědecké a matematické otázky.

V této fázi je o projektu Strawberry známo jen málo, včetně toho, jak daleko je ve vývoji a zda jde o stejný systém s „lidsky podobnými“ schopnostmi uvažování, které OpenAI údajně demonstrovala na nedávném setkání zaměstnanců. Schopnost AI modelů provádět hluboký výzkum, což je jedním z cílů projektu Strawberry, by znamenala obrovský pokrok oproti současným možnostem.

Reuters uvádí, že projekt Strawberry, který by mohl znamenat významný posun v oblasti AI, zůstává zatím zahalen tajemstvím. Demonstrace, které se konaly dříve v tomto roce, ukázaly potenciál této technologie v odpovídání na komplikované otázky, což naznačuje, že by mohla mít široké uplatnění v různých oblastech.