Podle nedávné zprávy zpravodajského portálu Bloomberg, OpenAI vyvíjí pokročilou vyhledávací funkci pro svého chatbota ChatGPT. Funkce by umožnila uživatelům získat odpovědi přímo z internetu, včetně citací z originálních zdrojů, jako jsou Wikipedie nebo blogové příspěvky. Společnost OpenAI tímto krokem reaguje na rostoucí poptávku po efektivnějším a přesnějším způsobu hledání informací.

Zajímavostí je, že v jedné z experimentálních verzí může ChatGPT zobrazovat i obrázky spolu s písemnými odpověďmi, pokud jsou pro dotaz relevantní. Například při dotazech na to, jak vyměnit kliku u dveří nebo jak čistit klimatizaci, by systém mohl nabídnout ilustrované návody nebo diagramy. ChatGPT by tak mohl poskytnout uživatelům více vizuálních informací, které doplní textové odpovědi.

I přes tyto inovace Bloomberg upozorňuje, že současné vyhledávací schopnosti pro placené zákazníky OpenAI mohou občas produkovat chybné nebo nepřesné odpovědi. Navíc, dřívější zprávy naznačují, že OpenAI mělo krátkodobě aktivní nový subdomén s adresou search.chatgpt.com, který však byl rychle přesměrován zpět na hlavní stránku ChatGPT a nyní vede na stránku s hlášením "Not found".