Nedávno vyšlo najevo, že aplikace ChatGPT pro Mac od OpenAI ukládá uživatelské konverzace lokálně ve formě nešifrovaného textu. Objev učinil Pedro José Pereira Vieito, inženýr a vývojář jazyka Swift, který prozkoumal aplikaci dostupnou pouze na webových stránkách OpenAI.

Protože aplikace není dostupná v App Store, nemusí splňovat požadavky Apple na izolaci aplikací. Po zveřejnění tohoto problému vydala společnost OpenAI aktualizaci, která přidala šifrování pro lokálně uložené chaty.

Sandboxing je bezpečnostní praxe, která brání šíření potenciálních zranitelností mezi aplikacemi na jednom zařízení. Ukládání souborů v nešifrovaném textu znamená, že citlivá data mohou být snadno přístupná pro jiné aplikace nebo malware.

Druhý bezpečnostní problém se týká incidentu z roku 2023, kdy hacker získal přístup k interním komunikačním systémům OpenAI. Podle reportáže New York Times upozornil technický programový manažer OpenAI, Leopold Aschenbrenner, správní radu na bezpečnostní rizika, která by mohla využít zahraniční protivníci. Aschenbrenner byl následně propuštěn, přičemž OpenAI tvrdí, že jeho odchod nebyl výsledkem jeho whistleblowing aktivit, přestože on sám tvrdí opak.