OpenAI, významná společnost v oblasti vývoje umělé inteligence, a Shutterstock, globální lídr v poskytování kvalitních stock fotografií a videí, oznámily prodloužení svého strategického partnerství o dalších šest let. Díky tomuto pokračujícímu partnerství získává OpenAI přístup k bohaté knihovně vizuálních materiálů, které poskytuje Shutterstock.

Toto partnerství otevírá společnosti OpenAI brány k novým možnostem v oblasti vizuálního učení a podněcuje vývoj ještě sofistikovanějších a přesnějších AI systémů. Partnerství má kořeny již v roce 2021, kdy OpenAI mohla testovat revoluční model převodu textu na obrázek pod názvem DALL-E. V předchozím roce se pak Shutterstock pustil do integrace AI generátoru obrázků, vyvinutého právě společností OpenAI.

Díky této nové kapitole partnerství může nyní Shutterstock nabídnout uživatelům možnost upravit a transformovat jakýkoliv obrázek z jeho rozsáhlé databáze. Své ambice ale posouvá ještě dále. Podle dostupných informací plánuje Shutterstock přinést novou funkci umělé inteligence pro oblíbenou platformu na vytváření GIFů, Giphy. Tento krok by mohl znamenat další významný posun v oblasti vizuálního obsahu a interakce s uživateli.

Ve srovnání s konkurenčními fotobankami se Shutterstock výjimečně vyznačuje tím, že ve svých systémech plně implementuje a podporuje technologie umělé inteligence.