Společnost OnePlus před nedávnem uvedla na trh svůj první tablet, který je pořádně zajímavým kouskem. Pyšní se totiž velice konkurenceschopnými specifikacemi, pěkným designem, ale jak odhalil test odolnosti známého tvůrce Zacka Nelsona z kanálu JerryRigEverything, chloubou je také slušná konstrukce, která jen tak nezklame.

Ještě předtím, než se podíváme na test jako takový, si proveďme rekapitulaci parametrů. OnePlus Pad má pod kapotou výkonný čipset MediaTek Dimensity 9000, který stále patří mezi „androidovou“ špičku, a baterii o kapacitě 9 510 mAh s podporou 67W dobíjení. Vepředu je pak umístěn 11,6palcový LCD IPS displej s plynulou 144Hz obnovovací frekvencí a pěkným rozlišením 2800x2000 pixelů. Selfie kamera je 8Mpx, zatímco jediný zadní fotoaparát 13Mpx.

Nyní už k samotnému testu. Zkouška odolnosti obrazovky neodhalila nic nestandardního – škrábance se na ní objevily až při použití materiálu, jehož tvrdost odpovídala šesté úrovni na Mohsově stupnici a po vystavení plamenu pixely nejprve zčernaly, nicméně po chvilce se vrátily do původního stavu.

Tělo tabletu je pokryto kovem, a to včetně napájecího tlačítka nebo tlačítek pro ovládání hlasitosti. Kromě toho má v jedné ze stran umístěné magnety na uchycení dotykového pera OnePlus Stylo, které jsou podle Zacka poměrně silné. Tester ocenil také zelenou barvu, jelikož se mu líbí, že se OnePlus nevydalo cestou klasické černé nebo bílé.

Nejobávanější část testu vždy přichází k samému konci. Samozřejmě nejde o nic jiného než pokus o zlomení zařízení vejpůl, což se Zackovi v případě OnePlus Padu nepovedlo. Sám naznačil, že je trochu paradoxní, že tablet od společnosti OnePlus vydrží více než její smartphony. Celkově se ale dá říct, že OnePlus Pad Zackovu zkoušku odolnosti přežil.