Tři roky po oficiálním spuštění s předinstalovaným Androidem Oreo softwarová podpora pro řady OnePlus 6 a 6T oficiálně skončila. Co se týče hardwaru, tak řady OnePlus 6 a 6T jsou v komunitě fanoušků vysoce ceněny a nabízí mnohé z toho, co z motta „Never Settle“ (přeloženo „Nikdy se neusadit“) udělalo oporu v základně nadšenců. Dvojice modelů byla vydána zhruba půl roku od sebe v roce 2018 a nabízela hodně ze stejného základního hardwaru. To zahrnovalo základní čipovou sadu Qualcomm Snapdragon 845 a RAM paměti 6 a 12 GB.

Přečtěte si také: OnePlus Ace 3 je levná novinka s výkonným čipem a velkou baterií. Brzy vyjde i v Evropě

OnePlus 6 byl dodáván s předinstalovaným systémem Android Oreo, zatímco později vydaný model OnePlus 6T zvýšil verzi softwaru na Android 9 Pie. V rámci tříletého závazku OnePlus softwarové aktualizace softwaru bylo duo modelů oficiálně aktualizováno na Android 11 a nadstavbu na OxygenOS 11.

V příspěvku na fóru OnePlus v rámci existujícího vlákna bylo učiněno oznámení, které potvrdilo, že ano, oficiální softwarová podpora pro OnePlus 6 a 6T již nebude pokračovat.

„Ahoj kamarádi,

po 3 velkých aktualizacích a více než 3 letech aktualizací, přibližně 60 uzavřených beta verzích a více než 30 otevřených beta verzích je nyní čas uzavřít kapitolu a oznámit konec oficiální softwarové podpory OnePlus 6 a 6T.

Právě díky vaší neustálé podpoře jsme byli schopni neustále vylepšovat software na těchto zařízeních a nemůžeme vám dostatečně poděkovat za vaši neustálou zpětnou vazbu. Rádi bychom se podělili o zvláštní slovo uznání všem beta testerům, kteří od roku 2018 testují funkce, než budou uvolněny do stabilní verze. Hráli jste obrovskou roli při optimalizaci OxygenOS, abyste zajistili celkově lepší zážitek.

Ještě jednou bychom vám všem rádi vyjádřili upřímné poděkování za obrovskou podporu na cestě. Nic z toho by nebylo možné bez vás. Budeme i nadále naslouchat vašemu hlasu, abychom v budoucnu vytvořili ještě lepší produkty.

Nikdy se neusadit.“

Toto potvrzení není žádným překvapením, ale nedávná aktualizace OxygenOS na verzi 11.1.2.2 zůstane pro OnePlus 6 a 6T jako poslední verze. Naštěstí aktualizace obsahuje bezpečnostní opravu z prosince 2021. Bohužel však Android 12 a OxygenOS 12 přes OTA nebudou již k dispozici.