OnePlus svá první true wireless sluchátka ukázal už minulý rok, recenzenty ale nenadchla. Už nějakou dobu víme, že se připravuje jejich nástupce, který by snad už výkonem mohl potěšit více. OnePlus Buds Pro byla formálně představena.

Oproti minulému modelu firma změnila hodně, a to včetně designu. Nalákat chce hlavně na tzv. ANC (adaptivní potlačení okolního zvuku). Díky němu lze filtrovat zvuky okolí až do 40 dB, sami si ale můžete systém limitovat na 25 dB, abyste se od reálného světa neodpoutali až příliš.

Každé ze sluchátek pak disponuje trojicí mikrofonů, které jsou přímo designovány, aby omezily šum větru a nabízely tak co nejčistší zvuk.

OnePlus také nabízí zajímavou funkci Audio ID. Ta s pomocí poslechového testu každou písničku mírně ekvalizuje podle senzitivity individuálních uživatelů na různé frekvence. Můžeme také čekat podporu Dolby Atmos.

Na jedno nabití sluchátka vydrží sedm hodin (a s krabičkou 31), při zapnutém ANC se pak výdrž sníží na hodin pět (s krabičkou 23). Krabička samotná nabízí nabíjení jak bezdrátové, tak to s USB-C kabelem. Druhým ze jmenovaných způsobů zařízení nabijete na deset hodin hudby za deset minut.

Sluchátka se chlubí certifikací IP55 proti vodě a potu a krabička certifikací IPX4. Mezi další funkce patří pozastavení hudby při vyjmutí sluchátka z ucha, rychlé párování, u některých OnePlus mobilů latence pod 100 ms a podpora virtuálního asistenta.

V Evropě se budou prodávat za 149 euro (asi 4 000 Kč).