Po týdnech plných úniků, spekulací a nakonec také oficiálních upoutávek byl v Číně oficiálně předveden smartphone OnePlus Ace 2 Pro, který by mohl na globální trh dorazit jako OnePlus 11T. Cílen je převážně na hráče a nadšence do výkonných zařízení, neboť kombinuje rychlý čip s mimořádně velkou operační pamětí. Navíc se pyšní obdivuhodným displejem.

OnePlus Ace 2 Pro je prakticky vylepšenou verzí známějšího OnePlus 11 (Ace 2). Po designové stránce vypadá totožně, a dokonce přichází s populárním Alert Sliderem, který podobně jako u iPhonů umožňuje manipulovat s režimy hlasitosti jiným způsobem, než použitím softwaru. Na zadní straně najdeme kruhový kamerový modul se třemi snímači a bleskem a vepředu se mezitím nachází mírně prohnutá obrazovka se selfie kamerou v průstřelu.

Když se pak zaměříme na obrazovku jako takovou, zjistíme, že OLED panel úhlopříčně měří 6,7 palce a pracuje s rozlišením 1,5K. Je pravda, že u jiných vlajkových lodí najdeme rozlišení vyšší, avšak předností tohoto konkrétního panelu je něco úplně jiného.

OnePlus totiž láká na technologii zvanou Rain Water Touch, která zajišťuje, že je displej snadno použitelný i v intenzivním dešti. Určitě všichni znáte pocit, když jste rádi, že pod náporem kapek vody vůbec zvládnete telefon odemknout. Čínský výrobce však v ukázce níže demonstroval, jak je to s obrazovkou Ace 2 Pro snadné. Déšť by zkrátka překážkou být neměl. Slušná je i hodnota maximálního jasu, která dosahuje 1 600 nitů.

Pod kapotou Ace 2 Pro se samozřejmě nachází čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, a to v kombinaci s operační pamětí typu LPDDR5X a rychlým úložištěm UFS 4.0. RAM může mít kapacitu až 24 GB – tato velikost se pomalu stává novým standardem TOP modelů čínských výrobců.

Všechny komponenty udržuje při životě 5 000mAh baterie, kterou je možné dobíjet až 150W výkonem pomocí kabelu. Bohužel, bezdrátového nabíjení se ani tentokrát nedočkáváme.

Pokud byste si chtěli telefonem i něco málo vyfotit, mohlo by vás zajímat, že OnePlus Ace 2 Pro disponuje 50Mpx hlavním senzorem Sony IMX890. Tomu pochopitelně nechybí optická stabilizace obrazu. Dále pak ve zmíněném kamerovém ostrůvku najdeme 8Mpx ultra širokoúhlou kameru a 2Mpx makro snímač.

JAK JE  NA TOM ONEPLUS ACE 2 PRO CENOVĚ?

OnePlus Ace 2 Pro bude možné v Číně pořídit od 23. srpna v barvách Aurora Green a Titanium Empty Gray, a to v následujících konfiguracích:

  • OnePlus Ace 2 Pro12/256GB – 2 999 jüanů (Asi 11 000 Kč v přepočtu s DPH)
  • OnePlus Ace 2 Pro 16/512GB – 3 399 jüanů (Asi 12 400 Kč v přepočtu s DPH)
  • OnePlus Ace 2 Pro 24/1024GB – 3 999 jüanů (Asi 14 600 Kč v přepočtu s DPH)