Vlajková loď OnePlus 11, která na evropském trhu debutovala začátkem letoška, je kvalitním telefonem, ale ve srovnání s konkurencí má řadu nedostatků. Její nástupce však údajně přinese řadu vylepšení, jež by OnePlus mohla znovu postavit do pozice jednoho z nejambicióznějších výrobců ve vyšší třídě.

Nejnovější detaily přináší známý leaker Yogesh Brar. Informace v jeho příspěvku nasvědčují tomu, že by OnePlus 12 mohl představovat silného protivníka pro další nadcházející smartphony. Kromě vylepšeného displeje nové generace se v jeho případě údajně setkáme s novým fotosenzorem, který bude nepochybně kvalitnější. Teoreticky bychom se mohli dočkat 1palcovéhé snímače jako u některých konkurenčních modelů. Stejně tak se milovníkům fotografování bude hodit i zbrusu nový teleobjektiv. Konkrétní parametry kamer zatím nebyly odhaleny.

OnePlus mělo kromě toho zapracovat i na nejvyšším podporovaném výkonu dobíjení baterie. Hodnota 100 W sice není vůbec špatná, a to ani ve srovnání s dalšími vlajkami, ale stále se nejedná o nejlepší číslo na trhu. Změn bychom se podle leakera měli dočkat i po designové stránce, OnePlus 12 prý bude symetričtější.

I letos se dočkáme podobného harmonogramu vydávání jako loni. OnePlus 12 bude tedy v Číně představen již koncem roku, konkrétně někdy v prosinci, ale k nám se podívá až začátkem roku 2024.