Prezentace nové vlajkové řady od čínského výrobce OnePlus už klepe na dveře, akce by se měla po čínské zájemce konat již ve středu 4. ledna. Kromě klasického modelu OnePlus 11 očekáváme i příchod jeho bráchy OnePlus 11R, který se nyní ukazuje na spoustě fotografií.

O údajných specifikacích smartphonu OnePlus 11R jsme psali už dříve a přestože je telefon na snímcích schován v ochranném pouzdře, potvrzeno díky nim máme řadu informací. Se stoprocentní jistotou už můžeme například říct, že se máme těšit na návrat Alert Slideru (posuvníku, který se nachází nad napájecím tlačítkem a lze s ním přepínat mezi režimy vyzvánění) a novinku v podobě infračerveného blasteru.

Přední strana mobilu pak bude osazená prohnutým displejem se selfie kamerou v průstřelu. Podle dřívějších spekulací se jedná o obrazovku typu AMOLED s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. Chybět by prý neměla ani podpora HDR10+. V displeji má být zabudován snímač otisků prstu.

Na zadní straně si můžeme všimnout trojice fotoaparátů a baterky, jež spolu dohromady tvoří čtverec. Hlavní kamera má využívat 50Mpx senzor Sony IMX766 a prý ji doprovází 13Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro snímač.

Pod kapotou telefonu s nejvyšší pravděpodobností najdeme čipset Snapdragon 8+ Gen 1 a 5000mAh baterii s podporou 100W nabíjení. Operační paměť prý bude využívat technologii LPDDR5 a bude dostupná v 8GB nebo 16GB konfiguraci. Úložiště má být rovněž dostupné ve dvou variantách – 128 GB či 256 GB.

Oproti předchůdci, kterého vidíte na obrázku níže, se tedy změnil nejen design. Dočkáme se obměny čipsetu, přidání Alert Slideru a IR blasteru nebo zvýšení maximálního výkonu nabíjení (pokud tedy srovnáváme s modelem OnePlus 10R s 5000mAh baterií a ne s jeho druhou variantou, jehož baterie byla sice jen 4500mAh, ale šla nabíjet až 150W výkonem).