Čínská společnost OnePlus se momentálně chystá na vydání své nové série vlajkových lodí. V listopadu jsme psali o její hlavním zástupci – OnePlus 11 – který konečně dorazí s odolnější konstrukcí a nemuselo by se tedy stát, že naprosto pohoří v testu odolnosti. Tentokrát se ale zaměříme telefon OnePlus 11R, jenž se bude v některých ohledech lišit.

Server MySmartPrice odhalil klíčové informace o tomto smartphonu, ke zprávě přiložil i snímky (byť ne zrovna kvalitní). Podle všeho by mělo jít o první mobil z dílny OnePlus, který bude vybaven infračerveným blasterem. Jeho zevnějšek bude rovněž osazený takzvaným Alert Sliderem neboli posuvníkem, s nímž lze snadno a rychle přepínat mezi režimy vyzvánění. Pro vlajkové lodě od OnePlus jde o poměrně ikonický prvek, nicméně třeba u modelu 10T k nalezení nebyl. Podobnou vychytávku jste mohli zaznamenat i na iPhonech od Applu.

Na přední straně telefonu OnePlus 11R najdeme prohnutý AMOLED displej s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí, podporována by rovněž měla být technologie HDR 10+. V průstřelu se pak bude nacházet selfie kamera.

Pod kapotou telefonu se bude údajně skrývat čipset Snapdragon 8+ Gen 1. Výkonnostně tedy bude o něco horší než klasický OnePlus 11, protože ten by měl disponovat novějším čipem Snapdragon 8 Gen 2, jenž posunul hranice zase o úroveň výš. Využívat prý bude paměťovou technologii LPDDR5 namísto rychlejší LPDDR5X. Uvnitř dále najdeme 5000mAh baterii, zatím ale bohužel nevíme, pod jakým maximální výkonem ji bude možné nabít.

Zadní strana má být vybavena třemi fotoaparáty. Ten hlavní bude 50Mpx a komě něj bude možné využít i 13Mpx ultra širokoúhlou kameru či 2Mpx makro snímač.

Podle dřívějších informací bychom se vydání nové řady OnePlus 11 měli dočkat začátkem příštího roku.

*Zmíněné specifikace jsou specifikacemi prototypu a ve finále se tak ještě mohou (ale zároveň nemusí) změnit. Berte je tak prosím s rezervou.