Známému serveru 91mobiles se podařilo od leakera Steva Hemmerstoffera získat specifikace telefonu OnePlus 11 Pro, který má na trh dorazit někdy v prvním čtvrtletí následujícího roku. Nabídnout má dosud nevydaný výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2, frekvence procesoru má prý dosahovat až na 3,5 GHz (více zde).

OnePlus 11 Pro se může dále pochlubit 6,7palcovým AMOLED displejem s rozlišením QuadHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. Na přední straně dále najdeme výřez se 16MP selfie kamerou. Zadní strana poskytne místo pro tři fotoaparáty, ten hlavní bude 50MP a doprovodí jej 48MP ultra širokoúhlá kamera a 32MP teleobjektiv. Na boční straně bychom měli najít takzvaný Alert Slider neboli posuvník, s nímž můžeme snadno ovládat režimy upozornění a vyzvánění.

Telefon bude dále vybaven 16GB operační pamětí a 256GB úložištěm. Kapacita pamětí standardního modelu, tedy OnePlus 11, má být dvakrát menší (tedy 8 GB RAM a 128 GB místa). Pod kapotou dále najdeme 5000mAh baterii s podporou nabíjení o 100W výkonu.

Dnes už je u spousty telefonů standardem čtečka otisků umístěná pod displejem a mobilu OnePlus 11 Pro chybět rovněž nemá. Co se týče možností konektivity, půjde se připojit k síti 5G, Wi-Fi 6E nebo jinému zařízení pomocí Bluetooth 5.2 Pochopitelně neschází ani GPS.