LG je na poli televizí známou firmou. Od nižší třídy až po luxusní kousky, které vás vyjdou i na 36 milionů, tento výrobce svým sortimentem pokrývá prakticky celé spektrum. V tomto článku bude řeč o o něco levnějších OLED sériích televizorů, které se novinek dočkávají vždy na začátku roku.

Série G3, C3 i Z3 nabídnou nový procesor a9 Gen 6. Ten zvládne třeba zvýšení rozlišení obrazu s pomocí umělé inteligence, zostření obrazu na základě oběktů na obrazovce nebo přenášení obrazu do HDR. Nový procesor znamená také lepší zvuk, zvlášť, pokud se rozhodnete dokoupit si k televizi i dodatečné reproduktory.

LG se také rozhodlo pro úpravy systému televizorů. S webOS 23 nebudete muset tak často scrollovat, všechny aplikace teď najdete na pouhých dvou obrazovkách. Dále uvidíte méně kategorií a doporučení pro automatická dokončení slov, která píšete, bude mít na starosti umělá inteligence.

Co se týče velikostí panelů, vlajková série Z3 nabídne 77" a 88" modely s rozlišením 8K, o něco cenově přívětivější G3 pokryje rozsah od 55" až do obrovských 97". Série C3 pak nabídne modely s velikostí mezi 42" a 83". Skokanem letošní linie je ale série G3. Ta totiž u části svých modelů nabídne vylepšení jasu o 70 %.

Doteď nejlevnějších OLED modelů LG ze série A3 se nedočkáme, vstupní variantou je tak v současné době B3. Zde se budete muset smířit se slabším čipem, dostanete však stále solidní rozlišení 4K za 120 snímků za sekundu (užitečné pro nové konzole) a panelem o velikosti od 55" do 77".

Cenu ani dostupnost LG zatím nesdílelo.