Google je jedním z nejznámějších výrobců mobilních telefonů. Proto se mnozí nedivili, když se minulý rok začaly objevovat spekulace o tom, že chystá vlastní ohebný telefon. Bohužel to vypadá, že na něj budeme i dál čekat, jeho vydání má být opět odloženo.

Dle posledních úniků mělo k vydání dojít koncem letošního roku. Nejnovější spekulace přicházejí z webu The Elec a mluví o posunutí plánovaného vydání na jaro příštího roku. Odklad má být zapříčiněn tím, že produkt stále není kompletní a není připraven na vydání.

To se shodujeme se spekulacemi z poslední doby. Ty se zmiňovaly o tom, že Google nedávno všechen svůj postup na zařízení zahodil a vrátil se k plánování. O odložení nového telefonu mělo nezávisle na sobě informovat několik lidí z dodavatelského řetězce společnosti.

Není to poprvé, co Google produkt odkládá. Původně se mířilo k vydání už ve druhém kvartálu letošního roku. To je teď a žádný ohebný telefon od Googlu na trhu není. Jeho dosavadní nepřipravenost ukazuje i to, že se o něm Google na své I/O konferenci vůbec nezmínil.

Podle webu The Elec má mít mobil hlavní obrazovku o velikosti 7,57" a vedlejší, menší s velikostí 5,78 palce. Dřívější úniky se zmiňovaly o dvou verzích. Jedné skládající se horizontálně a druhé vertikálně, podobně jako Z Fold a Z Flip od Samsungu. Na oficiální informace si ale budeme muset počkat.