Samsung Galaxy A25 5G byl nedávno představen na podpůrné stránce Samsung v Indii. Tento smartphone se pyšní elegantním designem, který zahrnuje zaoblené rohy, úzké rámečky a kapkovitý výřez na přední straně. Zadní strana telefonu, v typickém stylu Samsung pro rok 2023, disponuje třemi vertikálně uspořádanými fotoaparáty v levém horním rohu. Na rámu zařízení najdeme tlačítka pro zapnutí a ovládání hlasitosti na pravé straně a slot pro SIM kartu na straně levé.

Co se týká odhalených specifikací, vycházejících z úniku od serveru MySmartPrice, Galaxy A25 5G je vybaven 6,5palcovým FHD+ Super AMOLED Infinity-U displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz a jasem až 1000 nitů. Pohání jej osmijádrový procesor Exynos 1280 ve spolupráci s grafickou jednotkou Mali-G68. Telefon nabízí varianty s 6GB nebo 8GB RAM a 128GB nebo 256GB interního úložiště, které lze rozšířit až na 1TB pomocí microSD karty.

Co se týká fotografování, chytrý telefon přichází s 50Mpx hlavním senzorem s optickou stabilizací obrazu (OIS), 8MP ultraširokoúhlým senzorem, 2MP makrosenzorem a 13MP přední kamerou. Galaxy A25 5G běží na systému Android 14 s uživatelským rozhraním One UI 6. Uživatelé mohou očekávat čtyři roky aktualizací operačního systému a pět let bezpečnostních aktualizací. Mezi další funkce patří bezpečnostní řešení Samsung Knox a Samsung Pay.

Zařízení podporuje 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 a je vybaveno baterií s kapacitou 5 000 mAh, podporující 25W rychlé nabíjení. Galaxy A25 5G bude k dispozici v několika barvách, včetně modré, černé, žluté, světle modré a modré.

Přestože přesné datum uvedení na trh zatím není známo, četné úniky informací a objevení podpůrné stránky na webu Samsung naznačují, že uvedení Galaxy A25 5G na trh by mohlo proběhnout již v blízké budoucnosti.