Před několika dny jsme vás informovali o možném úniku ceny a data vydání vyhlížených hodinek Xiaomi Redmi Watch 4. Zatímco termín uvedení na zdejší trh – úterý 23. ledna – by klidně mohl odpovídat, finální cena bude zřejmě nižší, než uváděl zdroj, o který jsme se tehdy opírali.

Redmi Watch 4 zveřejnil na svém webu jeden z největších českých prodejců elektroniky, který jako cenu uvádí 2 199 Kč, všimnuli jsme si. To zní výrazně lépe než dříve zmiňovaných 2 639 Kč (nebo dokonce 2 819 Kč). Pakliže hodinky skutečně vyjdou s touto cenou, znamenalo by to, že oproti předchozímu modelu vůbec nezdraží – Redmi Watch 3 totiž do Česka rovněž dorazily s doporučenou cenou 2 199 Kč.

Chytré hodinky Redmi Watch 4 byly představeny především ve jménu zásadních designových změn. Díky kovovému tělu a přítomnosti fyzické korunky působí elegantněji a mně osobně navozují jakýsi „Apple Watch Ultra dojem“. Podíl na tom asi bude mít zploštělý displej.

Co se specifikací týče, hodinky debutovaly s 1,97palcovou obrazovkou se 60Hz obnovovací frekvencí, maximálním jasem 600 nitů a rozlišením 390x450 pixelů. Díky baterii o kapacitě 470 mAh dovedou sloužit až 10 dní se zapnutým always-on displejem, popřípadě 20 dnů bez něj. Potěší stupeň krytí IP68 nebo voděodolnost 5 ATM, stejně tak jako více než 150 režimů pro sledování sportovní aktivity či podpora NFC pro placení v obchodech.