Obří únik dat nám odhaluje, jak bude vypadat telefon Motorola Moto Edge 2022. Mimo to se dozvídáme i informace o jeho komponentech a přibližné době vydání. Vše o zařízení, jehož kódové označení zní Motorola Dubai+, známe díky spolupráci serveru 91mobiles a leakera Steva Hemmerstoffera.

Začít můžeme u věcí na první pohled viditelných. Telefon disponuje třemi zadními fotoaparáty, ten hlavní je přitom 50megapixelový. Další dvě kamery se postarají o širokoúhlé snímky (13 megapixelů) a snímání hloubky (2 megapixely). Jakmile telefon otočíme, spatříme v prostředku jeho horní části i 32megapixelovou selfie kameru.

Další věcí, které si běžný uživatel všimne, je displej. Moto Edge 2022 je vybavena POLED displejem o rozlišení 2400x1080 pixelů a obnovovací frekvencí 144 Hz, která by měla zajistit plynulost obrazu ve všech podporovaných aplikacích.

Důležitými částmi telefonu jsou ale i ty, které tak jednoduše nevidíme – schovávají se totiž uvnitř. První z nich je procesor, ten se nazývá Dimensity MT6879 a pochází z dílny tchajwanské společnosti MediaTek.

Interní úložiště spolu s operační pamětí bude dostupné ve dvou variantách. Ta první vám umožní uchovávat až 128 GB dat a nabídne 6 GB RAM. Druhá verze je o něco náročnější, vejde se vám na ni 256 GB souborů a multitasking bude hračkou díky 8 GB RAM. Vše přitom požene 5000mAh baterie.

Momentálně neznáme žádné údaje o ceně, dle specifikací ale můžeme usuzovat, že Moto Edge 2022 bude spadat do střední třídy. Mobilu bychom se měli dočkat ve třetím kvartálu letošního roku.