Pokud máte více zařízení s operačním systémem Android, určitě se vám stalo, že jste museli opakovaně instalovat stejné aplikace na každé zařízení zvlášť. To však již nemusí být nutné. Díky synchronizaci aplikací napříč zařízeními v obchodě Google Play se vám tento proces značně zjednoduší.

Google Play Store nabízí uživatelům možnost synchronizovat aplikace napříč zařízeními pomocí jednoduchého nastavení. Stačí se přihlásit se svým Google účtem na všech zařízeních a povolit synchronizaci v samotném obchodě.

Na tuto novinku upozornil na Twitteru uživatel AssembleDebug. Ten ve svém příspěvku zveřejnil screenshot nové funkce od Googlu.

Podle některých uživatelů jsou však možnosti synchronizace stále omezené. Tipér portálu Android Police dokonce uvádí, že rozsah synchronizace mezi zařízeními je velmi malý. Synchronizace se údajně spustí pouze u nově nainstalovaných aplikací, tudíž nelze překopírovat celý seznam na další smartphone.

Synchronizace aplikací napříč zařízeními v Google Play Store jistě bude do budoucna skvělým nástrojem pro uživatele Androidu, kteří vlastní více zařízení a chtějí mít stejný obsah na každém z nich.