Do výroby míří nové generace, ty staré z ní odchází. Takto má v současné době vypadat situace okolo grafických karet od Nvidie. Zelený tým měl podle všeho ukončit produkci oblíbených karet z minulých řad.

První zprávy o tomto kroku se začaly objevovat už na konci první třetiny tohoto měsíce, nicméně nyní je potvrzuje další zdroj – čínský server ITHome. Nvidia se měla uchýlit k úplnému ukončení výroby karet RTX 2060 Super, RTX 2060, GTX 1660 Super a GTX 1660.

Nvidia stále ještě nehodlá skoncovat s kartami GTX 1650 a GTX 1630, ale díky zrušení výroby oněch čtyř kousků se společnost bude moci více soustředit na nabízení karet RTX 30, což pro ni rozhodně má větší smysl. Pro nás, spotřebitele, to ale nemusí být tak růžové – obzvláště karta GTX 1660 je dobrým komponentem pro hráče, kterým se nechce investovat do novějších řad, protože to jejich oblíbené tituly nevyžadují. Ceny karet RTX 30 mohou být pro tyto uživatele zbytečně vysoké.

Ze statistik služby Steam lze zároveň zjistit, že RTX 2060 je mezi uživateli této platformy druhou nejoblíbenější grafickou kartou. Používá ji necelých 6 % hráčů, kteří byli součástí průzkumu.