Nedostatek grafických karet a jejich vysoká cena nahrává cloudovému hraní. Společnost Nvidia si to uvědomuje a představuje cloudové hraní nové generace. Hráči si podporované hry služby GeForce Now budou moci zahrát na výkonné grafické kartě GeForce RTX 3080, aniž by si ji museli kupovat.

Nová infrastruktura GeForce Now je založena na grafických kartách GeForce RTX 3080 se zapnutým ray-tracingem. Zahrát si budete moci hry v rozlišení 1440p při 120 snímcích za sekundu, a to po dobu až 8 hodin.

To vše a mnohem více bude nabízeno v rámci nové úrovně členství GeForce Now. Šestiměsíční členství vyjde na 2690 Kč (99,99 eur) a v Evropě bude spuštěno v prosinci, zatímco v Severní Americe o měsíc dříve. Předobjednávky budou otevřeny široké veřejnosti později tento měsíc, v závislosti na dostupnosti. Množství je omezené. Přednostní členství jsou i nadále k dispozici za cenu od 9,99 €/269 Kč měsíčně. Tito členové získají přístup k výkonným sestavám s podporou RTX ON, prodlouženou délku relací a rychlejší přístup k herním serverům. Noví prioritní členové budou mít po registraci nárok na předobjednávku členství GeForce RTX 3080.

„Hraní her zažívá několikaletý rozmach, protože technologie umožňují stále nové zážitky. Existuje více žánrů než kdy dříve. Hranice mezi hraním, sportem, uměním a společenským životem se v počítačových hrách stále více stírají,“ říká zakladatel a generální ředitel společnosti Nvidia Jensen Huang.

„Zatímco s GeForce RTX pokračujeme ve vývoji nejpokročilejší herní technologie, u GeForce Now jsme posledních deset let věnovali zdokonalování a rozšiřování cloudového hraní, abychom přinesli nejlepší herní platformu každému, kdo má počítač. Jsem nadšený, že mohu oznámit naši druhou generaci GeForce Now SuperPOD – je to obrovský skok vpřed.“

Každý cloudový GeForce Now SuperPOD se skládá z více než 1 000 GPU, které poskytují více než 39 petaflopů grafického výkonu. Každá instance má výkon 35 teraflopů, což je téměř 3× více než u konzole Xbox Series X.

Konkrétní konfigurace je:

  • Procesor: 8 jader, 16 vláken
  • Operační paměť: 28 GB DRR4 3200 MHz
  • SSD: PCI-e NVMe GEN4
  • Grafická karta: 35 TF GeForce RTX 3080 (cca 3x Xbox Series X)
  • Výstup: až 1440p při 120 snímcích za sekundu

HERNÍ ZÁŽITEK NOVÉ GENERACE NA TÉMĚŘ LIBOVOLNÉM ZAŘÍZEN

Nové členství GeForce Now RTX 3080 umožňuje spouštět hry v rozlišení až 1440p prostřednictvím klienta pro PC a Mac a 4K HDR na zařízení Nvidia Shield. Aplikace pro PC, Mac a Android také nabídnou 120 FPS. Majitelé členství GeForce Now RTX 3080 budou mít také exkluzivní přístup ke cloudovým herním RTX 3080 rigům, nejdelší délku relací a největší kontrolu nad stálým nastavením ve hrách.

S využitím technologie Nvidia Adaptive Sync snižuje GeForce Now latenci systému a synchronizuje snímky tak, aby poskytovala co nejplynulejší cloudové hraní s nejnižší naměřenou latencí mezi koncovými body. Zatímco většina uživatelů zaznamená znatelné snížení latence, členové RTX 3080 využívající streaming při 120 FPS díky synchronizaci vysoké snímkové frekvence zaznamenají nejvýraznější výhodu. V režimu nejnižší latence tak mohou dosáhnout na celkovou hodnotu pouhých 60 ms, která je srovnatelná s nejnovějšími herními konzolemi.

NEJHRANĚJŠÍ HRY

Členové GeForce Now mají přístup k více než 1 100 hrám, přičemž každý čtvrtek jsou v rámci programu „GFN Thursday“ přidávány další. Rozsáhlý katalog obsahuje řadu z aktuálně nejhranějších her na světě, mezi nimiž nechybí free-to-play tituly jako Fortnite, DOTA 2, Apex Legends, Destiny 2 a další.

GeForce Now nabízí také podporu mnoha zásadních titulů tohoto podzimu a přislíbeny jsou i hity nadcházejících vánočních svátků. Patří mezi ně například Far Cry 6, New World, Marvel's Guardian of the Galaxy, Dying Light 2 nebo Naraka: Bladepoint. Majitelé placených členství si také mohou vychutnat RTX ON funkce.

Mezi nedávno přidané hry patří některé z největších sérií společnosti Electronic Arts: Battlefield, Mirror's Edge, Unravel a Dragon Age.

GeForce Now podporuje spoustu her ze Steamu, Epic Games Store a GOG.