Občas se specifikace chystané grafické karty podaří omylem odhalit jednomu z partnerů Nvidie a jindy vše provaří samotný zelený tým. Na francouzských internetových stránkách Nvidie se v tabulce parametrů karet RTX 40 na chvíli objevila i připravovaná RTX 4070 Ti.

Marketingový tým Nvidie zjevně udělal chybu, jelikož stránka už není v současnou chvíli dostupná. Známý leaker momomo_us se ale na místo evidentně dostal rychle a stihl pořídit snímek, který následně nahrál na Twitter.

Díky nechtěnému úniku máme znovu potvrzeno, že RTX 4070 Ti bude skutečně jenom přeznačenou RTX 4080 12GB, jež byla před vydáním zrušena kvůli svému matoucímu názvu (více zde). Nic bůhvíjak podrobného sice Nvidia neukázala, ale aspoň s jistotou víme, že karta nabídne 7 680 CUDA jader, 12GB paměť typu GDDR6X a 2,61GHz boost frekvenci.

Nvidia se taky omylem pochlubila grafem, který srovnává výkon RTX 4070 Ti s RTX 3080 12GB ve třech herních titulech. Lze například krásně vidět, že v Cyberpunku 2077 dosáhneme až 3,5x vyššího výkonu. Jak ale stojí uvedeno malým písmem níže, jde o výkonnostní posun se zapnutým DLSS. Bez něj tedy takto vysoký nárůst FPS rozhodně nečekejte.

Grafická karta Nvidia GeForce RTX 4070 Ti by se měla na trh dostat 5. ledna a dva dny předtím se pravděpodobně v rámci přenosu GeForce Beyond dočkáme jejího oficiálního představení. Ve Spojených státech bude údajně stát 799 dolarů (o ceně více zde).