Společnost Nvidia na začátku ledna představila novou grafickou kartu RTX 3090 Ti a podle zdrojů ji měla vydat 27. 1. Už proběhla půlka února a stále nevíme vůbec nic. 

Během konference Consumer Electronics Show (CES) jsme poprvé viděli RTX 3090 Ti v její plné parádě. Společnost se neostýchala a slíbila, že nový model bude mít o 7,7 procenta rychlejší memory clock, mohutných 24 GB VRAM s rychlostí 21Gbps a bude dosahovat 40 teraflops, což je o 11 procent více oproti předcházejícímu modelu.

Nvidia od uplynutí CES ohledně RTX 3090 Ti nepromluvila i když slíbila, že jsme se v blízké době měli dozvědět další informace ohledně ceny a datu vydání. Servery TweakTown a VideoCardz pár dní po velkém oznámení na CES přišly se zprávou, že Nvidia pozastavila výrobu vlajkové lodi. Odklady totiž způsobily problémy s BIOSem a hardwarem

Aktuálně nemáme žádné další informace ke sdělení ohledně RTX 3090 Ti, ale budeme v kontaktu,” řekl tiskový mluvčí Nvidia Jen Andersson.

Zřejmě si budeme muset ještě chvíli počkat, než zjistíme, jak si povede RTX 3090 Ti proti konkurenčnímu Radeon RX 6900 XT od AMD.