Nvidia představila více než 160 herních a Studio notebooků s GeForce a také nové technologie i modely GPU GeForce RTX pro stolní počítače a notebooky. Oznámen byl také nový obsah využívající akceleraci pomocí RTX a rozšíření GeForce Now i ekosystému Nvidia Studio, včetně spuštění Nvidia Omniverse pro individuální tvůrce. Hráči s GeForce RTX získají 10 nových titulů s podporou Nvidia RTX, které využívají ray tracing a/nebo Nvidia DLSS, a 7 nových her s Nvidia Reflex.

NVIDIA GEFORCE RTX 3050

Rodina GPU založených na architektuře Ampere je rozšířena o GeForce RTX 3050. Jedná se o nejnovější přírůstek do rodiny GeForce RTX, který má 8 GB paměti, 2560 jader a je navržen tak, aby poskytoval skvělý výkon při rozlišení 1080p. 

Dostupná bude 27. ledna. Oznámená doporučená cena během CES je 7 199 Kč. 

10 NOVÝCH RTX HER

Nvidia také oznámila 10 nových RTX her využívajících tracing akcelerovaný pomocí GPU a/nebo DLSS. Patří mezi ně:

  • The Anacrusis (DLSS)
  • The Day Before (DLSS, ray-tracované odrazy, globální osvětlení a NVIDIA RTX Global Illumination)
  • Escape from Tarkov (DLSS)
  • HITMAN III (DLSS)
  • Midnight Ghost Hunt beta (DLSS)
  • Phantasy Star Online 2 New Genesis (DLSS)
  • Rainbow Six Extraction (DLSS)
  • Ratten Reich (NVIDIA DLSS a ray-tracované odrazy, stíny a NVIDIA RTX Global Illumination)
  • SUPER PEOPLE (DLSS, NVIDIA RTX Global Illumination)
  • Voidtrain (DLSS, ray-tracované odrazy, globální osvětlení a ambientní okluze)

NOTEBOOKY NA ARCHITEKTUŘE NVIDIA AMPERE

Přední světoví výrobci uvádějí na trh více než 160 herních a Studio notebooků založených na revoluční architektuře Nvidia Ampere s RT jádry druhé generace pro ray tracing a Tensor jádry třetí generace pro DLSS a umělou inteligenci. Jde o nejtenčí, nejlehčí a nejvýkonnější notebooky všech dob. Tyto notebooky osazené nejnovější generací CPU nabízejí širokou designů, jako jsou duální obrazovky, podstavce, konvertibilní zařízení i 14palcové displeje. Mnohé z nich jsou vybaveny technologií G-SYNC a disponují rozlišením 1440p.

Součástí platformy Studio je také široká nabídka notebooků Nvidia Studio s designy od společností ASUS, MSI a Razer. Jsou poháněny novými GPU GeForce RTX 3080 Ti a 3070 Ti pro notebooky a díky nejnovějším GPU RTX jsou při 3D renderingu v průměru 7× rychlejší než nejnovější MacBook Pro 16. Podporují také více než 200 kreativních aplikací, ray tracing akcelerovaný pomocí RTX, umělou inteligenci a vysoce výkonný video procesor Nvidia. Díky tomu jsou skvělým nástrojem pro kteréhokoliv tvůrce.

Uvedení GeForce RTX 3080 Ti pro notebooky přináší poprvé vlajkovou loď GPU třídy 80 Ti do těchto zařízení. RTX 3080 Ti je vybavena 16 GB nejrychlejší paměti GDDR6, která kdy byla dodána v notebooku. Poskytuje tak vyšší výkon než stolní NVIDIA TITAN RTX™. Cena notebooků s GeForce RTX 3080 Ti začíná na 2 499 $.

Nová GeForce RTX 3070 Ti je až o 70 % rychlejší než RTX 2070 SUPER pro notebooky a dokáže poskytnout 100 snímků za sekundu při rozlišení 1440p. Cena notebooků s RTX 3070 Ti začíná na 1 499 $.

Nové notebooky budou dostupné od 1. 2. 2022.

NOVÉ NVIDIA STUDIO APLIKACE

Nvidia dále rozšiřuje svou platformu Studio, která zahrnuje hardware, software a exkluzivní aplikace a pomáhá tvůrcům rychleji se dostat od konceptu k dokončení. 

Patří sem i významná aktualizace aplikace Nvidia Canvas, která využívá umělou inteligenci k malování obrazů krajin z jednoduchých tahů štětcem. Aplikace vytvořená na základě výzkumu Nvidi GauGAN2 vytváří obrazy se 4x vyšším rozlišením než v minulosti. Nabízí pět dalších prvků, jako jsou květiny a keře. Nová aplikace Canvas je ke stažení zdarma.

NVIDIA OMNIVERSE JE K DISPOZICI TVŮRCŮM

Nvidia Omniverse je nyní zdarma k dispozici milionům samostatných tvůrců disponujících GPU GeForce RTX a NVIDIA RTX.

Nvidia také oznámila novinky v aplikaci Omniverse Machinima s novými postavami, prostředími i objekty z Mechwarrior 5, Shadow Warrior 3 (již existující podklady zahrnují hry Squad! a Mount & Blade: Bannerlord 2)

Updatu se dočkává také Omniverse Audio2Face s podporou blendshape a přímého exportu do MetaHuman společnosti Epic. 

Další novinky:

Program early access pro Omniverse Nucleus Cloud — umožňuje jednoduché sdílení rozsáhlých 3D scén Omniverse "jedním kliknutím ke spolupráci" odkudkoli na světě. Pouze prostřednictvím aplikace.

Integrace s marketplace 3D aplikací — umožňuje tvůrcům snadněji vytvářet scény pomocí předpřipravených prostředků, jako jsou stromy nebo závěsy. TurboSquid, CGTrader nabízejí prostředky připravené pro Omniverse již nyní. Sketchfab, Daz3D, ActorCore budou brzy následovat.