O společnosti Nubia jsme v poslední době psali hlavně v souvislosti s herními telefony Red Magic, avšak v přípravě má i řadu dalších zajímavých produktů. Během konference MWC 2023, která proběhne koncem února, odhalí třeba tablet zobrazující trojrozměrný obsah nebo své první AR brýle.

Co se týče tabletu Nubia Pad 3D, mateřská společnost ZTE na něj začala několik dní nazpět lákat prostřednictvím plakátů. Jednat by se mělo o světově první technologii tohoto typu poháněnou umělou inteligencí, díky jejímž speciálním efektům bude možné vidět jednotlivé snímky ve 3D.

Tablet bude pomocí svých dvou předních kamer sledovat oči uživatele a na vygenerované snímky následně aplikuje ony efekty. Momentálně nemáme žádné konkrétní informace o hardwarové výbavě, ale z propagačních materiálů to vypadá, že se můžeme těšit na prakticky bezrámečkový design.

Jak už jsem na začátku zmínil, Nubia se připravuje také na vstup do segmentu s rozšířenou realitou. Jejím prvním produktem budou chytré AR brýle označené jako Nubia Neovision Glass.

Ani tady jsme se bohužel nedozvěděli žádné konkrétní parametry, a tak je znovu nutné vycházet z toho, co vidíme na zveřejněném snímku. Zařízení bude pravděpodobně schopno fungovat samostatně, anebo bezdrátově. Nevypadá to, že by bylo nutné jej připojit kabelem třeba k počítači. Podpora drátového připojení by ale chybět nemusela.

Z reklamy lze také usoudit, že produkt nebude cílen na konkrétní skupinu lidí, a tudíž by mohl nabídnout řadu funkcí souvisejících s různými odvětvími, jako je například hraní he či sledování sportovních utkání nebo jiného video obsahu.