Měla to být reklama, která hráčům ukáže, jak je PC verze Battlefieldu 2042 skvělá, ale efekt byl přesně opačný. „Ta hra je tak mizerně optimalizovaná, že ani nedokáží natočit trailer bez poklesů frame rate,“ komentuje video uživatel pod přezdívkou SpookyFairy. Podobných, tedy kritických a posměšných poznámek je pod videem spousta

Trailer zveřejněný na oficiálním YouTube kanálu společnosti NVIDIA se zaměřuje na implementaci technologií souvisejících s řadou GeForce RTX do PC verze Battlefieldu 2042. Konkrétně se jedná o realistickou ambientní okluzi díky ray-tracingu, FPS bez limitů na monitorech s podporou G-Sync a NVIDIA Reflex zajišťující nízkou latenci. 

Po pompézním výčtu unikátních funkcí paradoxně následuje pasáž s vrtulníkem, během které viditelně poklesne frame rate. Hláška „záběry byly natočeny s pomocí NVIDIA GeForce RTX 30 Series“ pak opravdu působí spíše jako anti-reklama – na hru i na grafické karty NVIDIA.

Kontroverzní scény si všimli nejen hráči, kteří bývají většinou těmi největšími kritiky, ale i novináři. „V čase 0:35 dochází ke znatelnému poklesu snímkové frekvence. Jsme zvědaví, jak na tom bude hra po uvedení do prodeje,“ glosuje video GamingBolt. „Battlefield 2042 bude mít na PC odemčené FPS. Ne že by něco takového bylo potřeba, když ve 34. sekundě frame rate zakolísá,“ rýpnul si redaktor magazínu RockPaperShotgun. PC Gamer zase s nadsázkou spekuloval, že možná v dané pasáži autoři zapomněli DLSS zapnout.

Ať už je pravda jakákoliv, jedno je jasné: tohle video si NVIDIA ani DICE za rámeček nedají.