Na spotřební elektroniku zaměřená konference CES 2022 přináší řadu novinek. Mezi účastnícími se společnostmi je i TP-Link, firma, která je nejspíš už skoro synonymem pro routery.

Právě routery byly také největšími ohlášeními její konference. Archer AXE200 Omni je WiFi 6E routerem, který disponuje čtyřmi pohyblivými anténami. S těmi pohybuje tak, aby rychlost připojení optimalizoval u všech připojených zařízení.

Jinak zařízení dosahuje rychlostí přes 10 Gb za sekundu a nabízí i 6 GHz pásmo. Pokud bude fungovat jak firma říká, mohl by router výrazně vylepšit připojení zařízení v domě nebo udržet stabilní WiFi, když se s mobilem s YouTube videem pohybujete.

TP-Link také ukázal svůj první čtyřpásmový router, je jím Archer AXE300. Firma říká, že router dosahuje rychlostí až 16 Gb za sekundu.

Více pásem je výhodné především v případě, že připojujete větší množství zařízení. Navíc byste pak mohli jedno pásmo dedikovat třeba od routeru vzdálenější herní konzoli a užívat si zde plynulý herní zážitek.

Posledním z velkých představených produktů je Deco XE200. Tento mesh systém s pomocí WiFi 6E dosáhne rychlostí až 11 Gb za sekundu. S pomocí dvou jednotek pokryjete plochu o velikosti 600 metrů čtverečních a připojíte přes 200 zařízení.

TP-Link na konferenci představil ještě více nových routerů, všechny budou dostupné v průběhu letoška.