Xiaomi včera představilo nejen vlajkové telefony, na které dychtivě čekal nejeden fanoušek, ale také spoustu dalších produktů. Třeba chytrý reproduktor zvaný Xiaomi Sound Pro, který má za úkol konkurovat jiným populárním produktům na trhu s reproduktory.

Aby se mu to povedlo, musí mít určitá lákadla, díky nimž zákazníky zaujme. A že jich má hned několik. Už na první pohled zaujme poměrně povedený design, který je navíc obohacen o LED světla, která se dokáží přizpůsobit přehrávanému obsahu a umí tak vytvořit příjemný efekt. Nejde přitom o žádné extra výrazné či rušivé zářivky.

Xiaomi Sound Pro by měl uživatele potěšit i zvukem. Samo Xiaomi slibuje, že je reproduktor schopen dodávat audio s kvalitou na úrovni vlajkových lodí. Zvuk je možné přenášet pomocí kodeků SBC a AAC a Xiaomi Sound Pro jej přehrává díky 3jednotkovému reproduktoru s plným rozsahem a 3jednotkovým pasivním zářičem a subwooferem, který by měl zajistit parádní zážitky z nízkofrekvenčních tónů. Nechybí ani rozměrný woofer, jenž dokáže vyvinout až 91dB akustický tlak.

Na večírcích s rodinou či přáteli určitě přijde vhod všesměrové zvukové pole v rozsahu 360 stupňů, kterým se Xiaomi Sound Pro rovněž může pochlubit. Všichni účastníci si tak budou moct projekci filmu či poslech hudby užít bez ohledu na to, jak k nim zrovna bude reproduktor natočen.

Chytrý reproduktor Xiaomi Sound Pro je už na čínském trhu dostupný ke koupi. Nyní je na něj poskytována 10% sleva, ale za normálních podmínek vyjde tamní zájemce na 999 jüanů, což je v přepočtu 3 300 Kč.