Společnost Lenovo jako tradičně na veletrhu CES zaujala. Představila svou vizi notebooku s dvěmi plně nastavitelnými displayi a stylusem. Jedná se o zcela unikátní koncept, který by se mohl zamlouvat uživatelům, jež chtějí udržet maximální produktivitu i na cestách. První, na běžného zákazníka orientovanější, je model Book 9i. Jedná se v podstatě o dva 2,8K OLED displaye uprostřed spojené kloubem ve formě soundbaru. Vzhledem k praktickému stojánku a Bluetooth klávesnici, jež najdete od základu v balení, je možnost využití přístroje prakticky neomezená. Jeden display má rozměry 13,3 palce. Dohromady tedy můžete využít až velmi slušných 26,6 palců pracovní plochy.

Stylus Lenovo vybavilo speciálním softwarem, díky kterému budete moci naplno využívat oba displaye. Získáte možnost na jednom z nich sledovat obsah a na druhem si například dělat poznámky. Jakmile skončíte s práci, můžete složit stojánek, ze kterého se tak stane pouzdro na klávesnici a na zmíněný stylus. Zařízení vás rozhodně nebude omezovat ani po stránce výkonu.

Nabídnout by mělo procesory Intel Core 13. generace, což se ale podepíše na vyšší ceně, která by se měla pohybovat kolem 47 tisíc korun bez DPH za základní model (přepočítáno z ceny v dolarech). Do prodeje by se měl dostat v červnu 2023.

Druhým představeným modelem je již čtvrtá generace velmi úspěšné řady ThinkBook. Hlavní změnou oproti předchozí řadě je umístění displayů na kompletně otočitelný kloub. Při otočení je vypnut hlavní 13,3 palcový display a poté aktivován druhý E-ink display. Bohužel ale nebude možné využívat oba displaye najednou. Po stránce vzhledu zařízení přímo vychází z druhé generace. I tento model nabídne plnou podporu stylusu, který ale v balení bohužel nenaleznete. Všechny tyto funkce získáte za o něco málo přívětivější cenovku.

Model ThinkBook Plus Twist vyjde v základu na zhruba 37 tisíc korun v přepočtu. Využili byste ve svém běžném dni taková zařízení?