Na čínský trh se čerstvě dostal nový Honor X50 Pro. Výrobce kolem něj neudělal bůhvíjak velké haló a vydal jej relativně v tichosti – nejspíš proto, že jej hodlá prodávat spíše v kamenných obchodech nežli online. Možná je to ale škoda, neboť se tento telefon pyšní poměrně slušným procesorem, velkou baterií a zajímavým designem.

Na zadní straně Honoru X50 Pro nalezneme černý kamerový modul ve tvaru kruhu, který ve velkém spoléhá na zlaté prvky, čímž navozuje prémiovější dojem. Bohužel, ze dvou zadních fotoaparátů bude v praxi reálně použitelný nejspíš jen jeden – 108Mpx hlavní snímač zní dobře, avšak 2Mpx makro senzor už tolik ne. Jinými slovy, bohužel schází ultra širokoúhlá kamera i teleobjektiv.

Předek už ale vypadá lépe. Mohou za to nejen slušivě prohnuté rohy displeje, ale také specifikace obrazovky jako takové. Honor X50 Pro sází na 6,78palcový OLED panel s rozlišením 1,5K a 120Hz obnovovací frekvencí. Obraz tedy bude působit jak vcelku ostře, tak i krásně plynule. Samozřejmostí je i zabudovaná čtečka otisků.

Co by rozhodně mohlo vykouzlit úsměv na tváři, jsou vnitřnosti. Telefon je poháněn někdejším vlajkovým procesorem Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 a šťávu jednotlivým komponentům dodává velká baterie o kapacitě 5 800 mAh. Zklamáním je však 35W výkon dobíjení.

Za 2 799 jüanů (v přepočtu 10 700 Kč včetně DPH) ve variantě 12/256GB se Honor X50 Pro nezdá jako příliš špatná koupě, zvlášť pokud si spotřebitel bůhvíjak nepotrpí na slavné kvalitě fotografií. Když se navíc Android 13 Honoru rychle povede upgradovat na Android 14, bude zařízení ještě výhodnější. Nepředpokládáme, že by se Honor X50 Pro někdy dostal na český trh.